Masa rotunda a ONG-urilor din Braila

Masa rotunda a ONG-urilor din Braila

Reprezentanti ai organizatiilor si institutiilor din judetul Braila cu activitati de voluntariat s-au intrunit la Braila in cadrul evenimentului „Voluntariatul, un dar pentru comunitate” * A fost lansat primul numar al publicatiei semestriale „Pentru comunitate – Buletin al voluntariatului brailean”

Saptamana nationala a voluntariatului a debutat miercuri, la Braila, cu masa rotunda a ONG-urilor brailene, la care au participat reprezentanti ai organizatiilor si institutiilor din judetul Braila cu activitati de voluntariat. Participantii la evenimentul intitulat sugestiv „Voluntariatul, un dar pentru comunitate” au discutat despre problemele cu care se confrunta ONG-urile brailene si proiectele pe care le desfasoara sau urmeaza sa aiba loc.

Corina Ciurea, presedintele filialei brailene a Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR), a precizat ca scopul acestei intalniri este acela de a gasi solutii la problemele intampinate de ONG-uri si de a pune la cale viitoare colaborari: „Exista un impact cand un ONG duce la bun sfarsit o activitate, dar cu totul alt impact este atunci cand un grup de ONG-uri pun mana de la mana, umar langa umar si fac un eveniment de amploarea celui din aceasta saptamana”.

Si cel de-al doilea organizator al evenimentului, Gabriel Eduard Niculita, presedintele Centrului de Tineret Tinklub, si-a exprimat dorinta unei colaborari fructoase a ONG-urilor brailene: „Sper ca prin aceasta prima actiune sa incepem sa realizam activitati si evenimente cat mai frumoase si cu impact cat mai mare”.

Inspectoratul Scolar Judetean, Consiliul Judetean al Elevilor si Fundatia „Tineri pentru tineri” au fost reprezentate de insp. Paul Prus, iar Directia de Cultura din cadrul primariei de catre Florentina Arama.

Peste zece ONG-uri au participat la eveniment

Dragos Neagu, directorul Bibliotecii Judetene, membru al ANBPR Braila si prim-vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania, a vorbit despre principalul proiect aflat in derulare, Biblionet, care se va finaliza anul viitor si prin care se investesc 27 de milioane de dolari in aproape 1700 de localitati din toata tara.

Asociatia Clubul de Turism Proilavia, Fundatia Trebuie, Asociatia C.I.D.I.E.D.D. , Centrul de Informare Europe Direct, A.N.M.R.F. „Louis Pasteur” – Club Voltin, Crucea Rosie Braila, Asociatia Anima Caste, AIESTCAEESV, Fundatia Pro Homini si Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog al Judetului Braila sunt ONG-urile care au participat la masa rotunda si care a caror voluntari vor organiza, pana pe 19 mai, inclusiv, actiuni si competitii.

In cadrul evenimentului a avut loc lansarea primul numar al publicatiei semestriale „Pentru comunitate – Buletin al voluntariatului brailean”, care cuprinde date despre o mare parte din ONG-urile brailene precum si opinii ale voluntarilor despre alegerea si importanta ocupatiei lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *