Zece caini vagabonzi au fost omorati la Ipotesti, chiar in curtea Memorialului “Mihai Eminescu”.

Bucati de blana si sange peste tot, in fata Casei memoriale “Mihai Eminescu”. Asta au descoperit ieri politistii botosaneni dupa ce au fost sesizati de catre angajatii complexului muzeal din Ipotesti. Oamenii din zona spun ca marti noapte niste vanatori au omorat zece caini.

“Au fost patru-cinci focuri de arma. Nu am iesit sa vad ce se intampla, pentru ca eram sigur ca au venit vanatorii sa impuste cainii de la muzeu”, a spus Petru Petraru, localnic din Ipotesti.

Ieri-dimineata, locurile- pe– unde altadata Mihai Emi–nescu a compus capodo-pere-le lirice ale Romaniei aratau ca dupa razboi. Pe toate aleile complexului, la amfiteatru, in fata bisericii familiei, in cimitirul unde sunt in-gropati parintii poetului si chiar pe prispa casei parintesti, baltea sangele.

Smocuri din blana animalelor si cateva tuburi de cartuse erau dovada masacrului din urma cu cateva ore. “Am crezut ca a fost ucis un coleg”, a povestit, inca socat, un angajat al memorialului Ipotesti.


Politistii nu au auzit nimic

Colegii lui precizeaza insa ca nu e nimic neobisnuit. “Cand se aduna 4-5 caini, vin vanatorii si ii impusca direct in cap, dar nu stiu din ordinul cui”, a marturist o alta angajata. Satenii care locuiesc in a-pro-pierea casei lui Eminescu au confirmat ca marti-noapte s-au auzit focuri de arma in curtea memorialului.

Cu toate acestea, politistii spun ca nu au auzit nimic. “Noi eram in misiune in sat si nu am auzit focurile”, a explicat seful de post din Ipotesti, Constantin Stefanes. Criminalistii care au cer-cetat zona au precizat ca locuitorii din Ipotesti nu intra in aria de suspecti, pen-tru ca niciunul nu are per-mis de portarma.

Seful Asociatiei Vanatorilor Sportivi Botosani, Ioan Zmau, se disculpa precizand ca el nu a dat nicio autorizatie pentru vanatoare. Oamenii din Ipotesti cred insa ca primarul comunei, Verginel Gireada, este cel care a ordonat macelul.

“Eu m-am dus de multe ori la primarie si am depus sesizari ca sunt prea multi maidanezi in sat, iar primarul mi-a promis ca-i va impusca”, a spus Petru Petraru, localnic. In replica, Gireada spune ca totul este razboi politic.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here