Array

Noul automobil eco care va circula peste 800 de kilometri fara realimentare

Noul automobil eco care va circula peste 800 de kilometri fara realimentare

Un nou concept de automobil ecologic fost creat prin eforturile conjugate a trei companii de profil din Danemarca. Ambitiosul proiect pus la punct de acestea va duce la lansarea in anul 2013 a unui automobil electric care va putea circula pe distanta record de 804 kilometri pana la urmatorul „plin”.

Paris de la 74€› Rezerva bilet online prin
Noul prototip va avea astfel un avans serios in fata principalului sau rival, automobilul ecologic marca Chevrolet Volt, care poate circula pe distanta de 600 kilometri fara sa necesite realimentare.

Conceptul Modular Energy Carrir (MECc), creat in urma colaborarii intre un numar de trei companii daneze, foloseste bio-metanolul pentru a alimenta bateria automobilului.

Morgens Lokke, CEO al ECOmove, compania care a realizat designul automobilului “QBEAK”, sustine ca bio-metanolul este un combustibil superior benzinei sau motorinei, deoarece produce o cantitate mult mai mica de dioxid de carbon.

“Adaugand tehnologiile folosite la construirea automobilului, care atinge greutatea de doar 425 kilograme, putem atinge usor o autonomie de miscare ce depaseste 800 kilometri”, declara acesta.

O solutie compusa din bio-metanol si apa este convertita pentru a crea electricitate, in timp ce energia reziduala rezultata din acest proces alimenteaza sistemele de racire si de incalzire ale automobilului.

“In loc sa-l echipam cu o baterie fixa, am construit sase module care pot fi montate in interiorul sasiului. Modulele pot fi actionate cu energia din baterii sau orice alta sursa de energie”, adauga Lokke.

Multi premiatul QBEAK beneficiaza si de un motor electric patentat care-i permite o viteza maxima de 120 km/ora. Automobilul a intrat deja in atentia caselor regale europene in decursul acestui an, cand prototipul sau a fost observat de catre Printul Charles al Marii Britanii si Camilla, in timpul vizitei efectuate de acestia in Danemerca. Cei doi au urcat in QBEAK, in cursul vizitei lor la Vitus Bering Innovation Park, in decursul lunii mai a anului curent.

Printul Charles a promis ca va urmari tendintele ECOmove pe viitor, declarand ulterior ca automobilul QBEAK este unul deosebit de interesant. Conform lui Mads Friis Jensen din cadrul companiei Serenergy, bio-metanolul este un combustibil abundent si ieftin, care produce cantitati minore de dioxid de carbon. Comparativ cu benzina, bio-methanolul produce cu pana la 70% mai putine emisii.

Departamentul SUA pentru Energie (DOE) sustine ca metanolul nu are probleme legate de perioada de depozitate, comparativ cu alti combustibili ecologici, deoarece fiind sub forma lichida poate fi usor transportat.

Proiectul QBEAK spera sa lanseze in decursul acestui an si un model alimentat prin intermediul unei baterii, care sa-i confere o autonomie de miscare de aproximativ 300 kilometri.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente