Array

Masina care merge cu aer comprimat

Masina care merge cu aer comprimat

Viitorul transportului nu e nici motorul electric si nici cel cu combustibil bio, ci masina care merge cu aer comprimat, scrie gizmag.com. Iar indienii de la Tata Motors se pregatesc sa transforme acest vis in realitate.

Sutele de milioane de autoturisme din lume inghit o cantitate imensa de combustibil, mai mult de un miliard de metri cubi pe an. Insa constructorul de masini Tata, care detine licenta pentru a dezvolta tehnologia motorului cu aer in India (Motor Development International’s – MDI), a anuntat ca a facut pasi importanti pentru a gasi solutia impotriva poluarii auto.

Dupa ce au elaborat un concept tehnologic pentru un motor care sa functioneze cu aer comprimat, indienii se pregatesc sa treaca la constructia propriu-zisa a masinii care, atunci cand va opri pentru “alimentare”, isi va umple rezervorul cu aer comprimat.

Fara sa avanseze o data exacta la care masina ar putea intra in productie, Tata a anuntat ca va incepe sa lucreze la acest prototip. “Prima faza a proiectului a fost indeplinita, iar functionalitatea motorului cu aer comprimat a fost demonstrata”, au declarat reprezentantii Tata, citati de gizmag.com. Faza a doua implica “detalii de dezvoltare a motorului si inventarea unui autoturism pe care sa functioneze motorul. (…) Intregul process tehnologic va fi dezvoltat si detaliat in anii care vin”, a mai precizat Tata Motors.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente