Cafeaua – cel mai nou combustibil alternativ

  0
  313
  Cafeaua - cel mai nou combustibil alternativ
  Cafeaua – cel mai nou combustibil alternativ

  Cafeaua este cel mai nou combustibil de pe lista mijloacelor de deplasare „ecologice”. Cel mai important dezavantaj: consumul foarte mare.

  Principiul de baza este unul foarte simplu: se incalzeste cafeaua pana cand se obtine gazul necesar arderii. Dupa racirea si filtrarea lui, se introduce in motor, unde produce lucrul mecanic. Prototipul a fost deja creat, prin modificarea unui Volkswagen Scirocco, din 1988. Cum se numeste noul model? Simplu: Car-puccino.

  Cu un „rezervor” plin de boabe uscate de cafea, masina are un consum mediu de 1 kilogram de cafea la fiecare 4,8 kilometri, ceea ce nu este deloc incantator. Din contra. Cu toate acestea, echipa emisiunii „Bang Goes The Theory” de la BBC1 care a realizat prototipul, are de gand sa parcurga 330 de kilometri intre Manchester si Londra cu 70 de kilograme de cafea. Asta inseamna ca vom asista la un cost de deplasare, intre 900 si 1800 de lire sterline, in functie de calitatea cafelei.

  Spre comparatie, acelasi drum, in combustibil conventional ar costa doar 36 de lire sterline. Iata asadar, de ce nu vom avea masini „pe cafea”. Din fericire.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.