Cercetatorii romani au inventat masina viitorului

  Cercetatorii romani au inventat masina viitorului

  Cercetatorii unui institut din Romania au realizat un prototip auto care merge cu hidrogen, se incarca la priza si produce apa in loc de dioxid de carbon, relateaza tvrinfo.ro.

  Masini care circula cu hidrogen mai exista in lume, la fel si masini care se incarca la priza. Ceea ce aduce nou prototipul creat de cercetatorii romani de la Centrul National de Hidrogen si Pile de Combustie din Ramnicu Valcea este hibridul hidrogen-electric, cu o autonomie de doua ori mai mare decat cele intalnite pana acum. Motorul poate sa ajunga la 60 kw, iar varful de sarcina atinge 90 de kw. Are doua moduri de a conduce: unul drive si un mod economic.

  Acum la masinile electrice de pe piata dupa circa 100 de kilometri trebuie sa incarci acumulatorul. Cercetatorii romani au incercat sa mareasca aceasta autonomie. La noua masina hidrogenul incarca bateriile pe masura ce masina merge.

  Autonomia ajunge la 200 km, dar cercetatorii romani vor sa ajunga la 250-300 km

  In plus emisiile masinii sunt zero. Singurele emisii sunt cativa litri de apa la cateva ore.

  Automobilul cu hidrogen creat de valceni are, deocamdata, doua locuri. Este construit pe platforma unui autoturism produs de o firma din Germania, iar rezervorul de hidrogen si instalatia electrica ocupa mare parte din interiorul masinii.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *