Masini ecologice la Salonul Auto de la Frankfurt-Vezi foto

  0
  445

  Salonul Auto de la Frankfurt, cel mai important eveniment de acest gen din Europa, isi deschide oficial portile saptamana aceasta, mai exact joi. Producatorii isi vor etala cele mai noi modele si prototipuri, care vor fi introduse peste cativa ani in fabricatie, ca modele de serie.

  Salonul de anul acesta, ajuns la a 62-a editie, este dedicat in primul rand ecologiei si va anunta tendintele pietei auto pentru urmatorul an.

  Editia a 62-a a Salonului Auto de la Frankfurt atrage atentia intregii industrii mondiale si prezinta 128 de premiere auto, dintre care 88 de premiere mondiale. Preocuparea pentru reducerea emisiilor poluante si pentru solutii alternative de motorizare tine capul de afis si in acest an, dar mai insistent decat in editiile precedente.

  Prezentarea automobilelor germane precum BMW Seria 7 Hydrogen, Opel Zafira CNG, VW Passat BlueMotion, si Mercedes E300 BlueTec este sugestiva in acest sens. Coreenii de la Kia nu se lasa mai prejos si aduc in atentia publicului modelul Creed, cu un motor Diesel imbunatatit care reduce emisiile de gaze cu 37 de procente, fata de modelul vechi. Peste o mie de expozanti din peste 40 de tari isi vor prezenta modelele ecologice si nu numai, intr-un spatiu de peste 200 de mii de metri patrati.

  Acestia si-au propus ca pana in 2008 sa reduca emisiile de carbon din Europa cu pana la 140 de grame pe kilometru, pentru a lupta impotriva incalzirii globale. Uniunea Europeana doreste ca pana in 2012, rata emisiilor de dioxid de carbon sa scada pana la 120 de grame pe kilometru. Prezenta Romaniei la IAA 2007,consta in anuntata versiune Dacia Logan cu motor 1.5 dCi de 85 CP.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.