Masini electrice de inchiriat

Primarul Parisului, Bertrand Delanoe, a lansat la sfarsitul saptamanii trecute un program in cadrul caruia pot fi folosite masini electrice in regim de inchiriere, dupa modelul bicicletelor din sistemul „Velib”, informeaza Agerpres.masini electrice

„Acest program este aplicat pentru prima oara in lume, intr-un oras mare. Nu s- a mai facut nicaieri in afara de Germania, dar la o scara mai mica, in orasul Ulm”, a spus Delanoe, dand startul programului denumit „Autolib”, pentru care va fi lansata o licitatie inainte de sfarsitul acestui an.

Cele 3.000 de masini vor fi accesibile 24 de ore din 24, 7 zile din 7, in peste 1.000 de locuri din Paris si din zona metropolitana pariziana. Se asteapta ca pretul abonamentului sa fie cuprins intre 15 si 20 de euro, pentru o luna, si intre 4 si 6 euro, pentru o jumatate de ora de utilizare.

Automobilele vor putea fi incarcate la cele aproximativ 100 de borne ce se afla in Paris. Scopul acestui program este de a reduce numarul masinilor poluante din capitala Frantei.

Primarul Bertrand Delanoe a lansat, de la venirea sa la conducerea primariei pariziene, in anul 2001, o vasta politica de reasezare a circulatiei, in beneficiul biciclistilor si al transportului in comun. In Paris sunt incurajate deplasarile cu mijloace nepoluante printr-o subventie de pana la 400 de euro, bani destinati cumpararii unor mopede electrice.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *