Masura istorica luata de autoritatile chineze din cauza poluarii

  0
  488
  Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decât limita maxim? admis?
  Poluarea din capitala Chinei, de 15 ori mai mare decât limita maximă admisă
  Masura istorica luata de autoritatile chineze din cauza poluarii
  Masura istorica luata de autoritatile chineze din cauza poluarii

  Autoritatile chineze au luat o masura istorica, din cauza poluarii din capitala Beijing, fiind emisa prima alerta cod portocaliu de poluare din istoria tarii.

  Locuitorii orasului au fost avertizati astfel ca Beijingul va fi acoperit, in urmatoarele trei zile, de un strat gros de smog, scrie site-ul Descrier.

  Autoritatile au fost criticate tocmai din cauza lipsei de avertizari emise din cauza nivelurilor ridicate ale poluarii, din ultimele zile, indicele calitatii aerului ajungand la un nivel „foarte nesanatos” de 250, vineri, moment in care a fost emisa o rara avertizare de cod portocaliu.

  Alerta portocalie de poluare este al doilea cel mai inalt nivel in sistemul de avertizari si in acest caz se recomanda scolilor sa anuleze activitatile desfasurate afara, precum jocurile sportive.

  De asemenea, ambasada SUA in China avertizeaza ca un nivel asa de ridicat al poluarii poate provoca probleme de sanatate, precum agravari semnificative ale bolilor de inima sau de plamani, precum si moarte prematura a persoanelor cu boli cardiopulmonare si a batranilor.

  Conform unui raport publicat de o institutie din Beijing (Social Science Academic Press) in colaborare cu una din Shanghai (Academy of Social Sciences), capitala Chinei se claseaza pe locul 2 in topul celor mai proaste capitale din punct de vedere al conditiilor mediului inconjurator. Capitala Chinei a fost acoperita de smog 189 de zile in anul 2013.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.