Mazare n-are nici o treaba cu moartea fetitei sfasiate de maidanezi

0
483

Primaria Constanta se scutura ca de purici de responsabilitatea mortii fetitei sfasiate de maidanezi. Municipalitatea sustine ca locul unde a fost ucisa sambata copila de numai 6 ani apartine de fapt comunei Agigea.

Familia Veronicai Tiganus locuia la periferia Constantei, in apropiere de Poarta 9 a Portului Constanta, intr-o zona nesistematizata. Primaria Constanta se straduieste acum sa demonstreze ca tragedia s-a petrecut in zona administrativ-teritoriala a comunei Agigea, desi atunci cand este vorba de planuri imobiliare, marginile Constantei se intind sa inghita localitatile limitrofe. „E in zona comunei Agigea, pe un camp proprietate privata. De la sosea e camp proprietate privata, garantata de Constitutie.

Este teren agricol, cu nenumarate animale – vulpi, iepuri, sobolani, serpi, caini s.a.m.d. Nu ai voie pe proprietate privata sa intervii, daca vin hingherii pe campul lui, poate chema politia. Si eu pot sa am buletin de Constanta si, Doamne-fereste, sa mor la Milano. Discutam unde s-a intamplat. Este o tragedie, dar eu nu mi-am lasat copilul de sase ani sa umble teleleu pe campuri”, a declarat ieri cinic primarul Radu Mazare. Cu toata imparteala edililor, o sectie de Politie din municipiul Constanta si nu din Agigea a intervenit la locul faptei. Veronica Tiganus a fost gasita la 200 metri de casa, pe un maidan, desfigurata de coltii haitei flamande de caini vagabonzi care au atacat-o. In opinia lui Mazare, in afara de familie – care are „vina” ca si-a lasat copilul afara la joaca – culpa mai apartine proprietarului campului.

„Autoritatea trebuie sa se duca sa depopuleze tot campul. Daca vreti sa discutam despre orasul Constanta si domeniul public si strazi, va spun ca exista un ordin dat de directorul general al Autoritatii Sanitar-Veterinare din data de 28.02.2008 in care scrie clar: „Este interzisa eutanasierea cainilor, pisicilor si a altor animale cu exceptia animalelor, cu boli incurabile constatate de medicul veterinar”. Biobaza are o capacitate de 300 capete.

Din cate am constatat, la deplasarea hingherilor prin oras, cel putin jumatate de populatie nu doreste ca acesti caini sa fie omorati. Ii mai prindem, ii mai castram, e pe la mijloc. O sa ajungem sa ne coste un caine mai mult decat un copil. Dar nu iti lasi copilul de sase ani sa umble singur prin paduri si pe camp. Se poate intampla orice”. Ca sa-si dovedeasca totusi suportul, Primaria Constanta a oferit un loc de veci familiei Tiganus sa-si inmormanteze copilul.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.