Mediul are prevazut, in 2008, un buget de peste 1,8 miliarde lei

  0
  454

  Bugetul alocat Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile in anul 2008 depaseste 1,8 miliarde lei, ceea ce reprezinta o crestere de 18% fata de bugetul alocat in anul 2007.

  In cadrul acestui buget, proiectul „Sistem Informational, Decizional, Hidrologic (DESWAT)” va fi finantat cu 17,567 milioane lei. Proiectul privind apararea impotriva inundatiilor in zona de S-V a Romaniei, aprobat in board-ul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, are alocate 62,8 milioane lei.

  Proiectul privind investitiile prioritare pentru gospodarirea apelor, aprobat in board-ul Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei, care cuprinde 223 de obiective de investitii (ANAR), va fi sprijinit cu 298,75 milioane lei.
  Proiectul pentru diminuarea riscurilor in cazul producerii calamitatilor naturale si pregatirea pentru situatii de urgenta a componentei C – Reducerea riscurilor in caz de inundatii si alunecari de teren – are prevazuta suma de 60,6 milioane lei.

  Proiectul Servicii Municipale va fi finantat cu 29,098 milioane lei. MMDD va finanta, din bugetul pe 2008, si o serie de proiecte noi.

  Proiectul privind investitii prioritare pentru gospodarirea apelor are prevazuta suma de 298,75 milioane lei, iar proiectul „Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” va fi finantat cu 8,87 milioane lei. Proiectul privind politica in domeniul infrastructurii de mediu in zonele urbane si rurale are alocati 105,568 milioane lei, in timp ce proiectele de asistenta tehnica derulate pe axa prioritara din Programul Operational Sectorial mediu a primit 12 milioane lei.

  MMDD va derula si un proiect privind asigurarea veghei meteorologice si urmarirea sistematica si completa a evolutiei vremii, colectarea si procesarea datelor, formarea si intretinerea Fondului national de date meteorologice, care va fi finantat cu 52,717 milioane lei.

  Citeste articolul Mediul are prevazut, in 2008, un buget de peste 1,8 miliarde lei integral in Green Report

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.