Mediul nu a atras decat 15% din fondurile alocate

Mediul nu a atras decat 15% din fondurile alocate
Mediul nu a atras decat 15% din fondurile alocate

Gradul de absorbtie a fondurilor europene pe Programul Operational Sectorial “Mediu” (POS Mediu) a ajuns la 15%, in crestere cu aproape 11 puncte procentuale comparativ cu luna mai 2012, potrivit datelor furnizate ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb.

„Daca in mai 2012 gradul de absorbtie pe POS Mediu era de 4,2%, in aprilie 2013 gradul de absorbtie se afla la 12,88%, in acest moment ajungand la 15%. Prin POS Mediu am contractat un proiect de asistenta tehnica pentru elaborarea Raportului de Mediu, in vederea derularii procedurii SEA pe Strategia Nationala privind siturile contaminate. Proiectul se ridica la o valoare de peste 12.000 euro”, a mentionat ministrul Mediului, citata de Agerpres.

Potrivit ministrului, institutia pe care o conduce pregateste o alta asistenta tehnica care va conduce la elaborarea de ghiduri privind investigatiile pe situri, stabilirea metodologiilor de depoluare, iar valoarea acestuia este in jur de 4,5 milioane euro.

„Ministerul a reusit sa rezolve 14 infringementuri de mediu din cele 15 mostenite. Una dintre cele mai importante realizari a fost imbunatatirea considerabila a gradului de absorbtie pe fondurile europene”, a mai declarat Rovana Plumb.

Fondurile alocate sectorului de mediu din Romania de catre Comisia Europeana, pentru perioada 2007-2013, se ridica la peste 5,6 miliarde de euro.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente