Timbrul de mediu, fiasco total. Românii cump?r? ?i înmatriculeaz? tot mai multe rable
Timbrul de mediu, fiasco total. Românii cumpără şi înmatriculează tot mai multe rable
Rovana Plumb: Timbrul de mediu a inceput sa-si arate beneficiile
Rovana Plumb: Timbrul de mediu a inceput sa-si arate beneficiile

Timbrul de mediu actual este o taxa de mediu autentica, pentru ca se calculeaza in principal in functie de emisia de CO2. Am cautat cele mai bune solutii posibile si adecvate realitatii din Romania, a declarat Rovana Plumb in cadrul unui interviu pentru Agerpres.

Cand am proiectat acest timbru de mediu, la nivelul Guvernului, am tinut cont si de puterea de cumparare si nivelul de trai al populatiei, de modelele care functioneaza in Europa, de greselile facute in trecut in privinta acestei taxe, a mai spus ministrul Mediului.

Trebuie sa subliniez ca timbrul de mediu a inceput sa-si arate beneficiile, in parametrii asteptati de noi. De la inceputul anului pana la 30 aprilie a.c. s-au incasat 238 milioane de lei din taxa auto si timbrul de mediu, iar restituirile catre cei care au obtinut in instanta acest drept au insumat 184 de milioane lei. Pana la sfarsitul anului asteptam incasari de 715 milioane de lei, chiar putin mai mult decat am estimat initial. Noi anuntam in martie ca estimam 700 de milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here