Mercedes face motorul S-Classe eco, de patru clindri

  0
  530
  Mercedes reduce motorul S-Classe la patru clindri
  Mercedes reduce motorul S-Classe la patru clindri

  Mercedes Benz lanseaza primul S-Class cu motor in patru cilindri din istoria de 60 de ani a modelului, pentru a concura cu BMW si Audi pe segmentul clientilor de lux care urmaresc un consum si emisii poluante mai reduse.

  Compania germana este primul mare producator de masini de lux care echipeaza cel mai scump model cu un motor atat de mic, potrivit Bloomberg. Constructorii auto investesc sume importante pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon si atragerea clientilor care vizeaza un consum mai redus.

  BMW a investit 1,2 miliarde de euro in tehnologii de scadere a consumului, in timp ce Mercedes aproape a dublat fondurile alocate in acest scop, la un miliard de euro.

  „Luxul ecologic este fezabil. Ne asteptam sa atragem clientii ecologici care sunt in cautarea celei mai mici posibile emisii de CO2. Pe langa clientii privati, ar putea fi, de asemenea, cumparatori ai flotei.” a declarat Verena Mueller, un purtator de cuvant al Mercedes in Germania.

  Mercedes vrea sa mentina performantele S-Classe chiar si cu un motor diesel mai mic. Astfel, S250 CDI, care va fi livrat dealer-ilor auto la inceputul anului urmator, va atinge o viteza maxima de 240 kilometri pe ora.

  Noul model Mercedes, are, potrivit companiei, emisii de dioxid de carbon mai mici decat orice masina din aceasta clasa si accelereaza la 100 de kilometri pe ora in 8,2 secunde.

  Reducerea capacitatii motorului este si o reactie la efectele crizei financiare, care a determinat scaderea cererii de masini de lux in SUA.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.