Mercedes SLS AMG E-Cell este solutia: 100% sportiv, 100% ecologic

  Mercedes SLS AMG E-Cell este solutia: 100% sportiv, 100% ecologic

  Mercedes a creat de-a lungul timpului multe masini de vis. Cea mai recenta, SLS AMG, o proiectie moderna a celebrului 300 SL Gullwing, va deveni nu peste mult timp si primul supercar electric din istoria companiei. Pe langa versiunea consacrata cu motor de 571 CP, va fi introdusa si o versiune eco, botezata sugestiv E-Cell.
  Versiunea electrica SLS AMG este deocamdata in faza de testare. Modelul de serie, planuit sa apara in 2013, ar putea beneficia de numeroase imbunatatiri tehnice.
  Denumirea semnifica si tehnologia de propulsie utilizata de Mercedes-Benz, foarte asemanatoare cu cea a viitorului sau rival Audi e-Tron. Bolidul electric este pus in miscare de un sistem de module litiu-ion polimer, care produc energia necesara deplasarii.
  Grupate intr-un set de baterii, acestea sunt situate in tunelul central, in spatele celor doua locuri. Astfel versiunea SLS AMG E-Cell va utiliza in totalitate curent electric, emisiile fiind practic zero.
  Motorul V8 dispare de sub capota, activitatea de propulsie fiind sustinuta de patru motoare, cate unul amplasat pe fiecare roata. Tractiunea integrala a masinii este un alt element care va diferentia SLS AMG de versiunea electrica SLS AMG E-Cell, ce poate genera 533 de cai putere si un cuplu maxim de 880 Nm.
  Resursele de putere vor permite masinii electrice sa demareze de la 0 – 60 km/h in 4 secunde.
  Conceptul SLS AMG E-Cell prezinta cateva modificari mecanice si estetice fata de modelul din care deriva. Ajustarile sunt minime insa au fost facute pentru a adapta suspensiile si directia la cerintele noului sistemul de propulsie. Astfel, pe puntea fata s-au montat suspensii independente Multilink cu amortizoare cu gaz sub presiune.
  Inginerii au ajustat si partea aerodinamica. La partea frontala exista doua circuite de racire si prize de aer pe capota. Un apendice suplimentar este fixat sub spoiler si ajuta fluxul de aer sa treaca mai usor pe sub corpul masinii. Electricul SLS AMG poate fi dotat, optional, cu frane ceramice cu dimensiuni de 18.5 inch pe fata si 14.2 inch pe spate.
  La interior pot fi regasite, pe langa grupul de instrumente AMG cu afisaj electronic, scaune si volan din piele Alcantara, si ecran digital de 10 inch.
  Viitorul Mercedes SLS AMG E-Cell va rivaliza cu Audi e-Tron.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *