Mersul pe bicicleta, o aventura in Capitala

  0
  472
  Mersul pe bicicleta
  Mersul pe bicicleta
  Mersul pe bicicleta
  Mersul pe bicicleta

  Vremea frumoasa din ultimele zile, mai degraba de vara decat de toamna tarzie, a retrezit pofta bucurestenilor de a face sport in aer liber, iar unul dintre cele mai placute este mersul pe bicicleta. Pacat insa ca, la noi, a te deplasa cu bicicleta este o adevarata aventura. Cum piste special amenajate  sunt ca si inexistente, biciclistilor amatori de plimbari scurte nu le ramane decat sa se deplaseze  pe strazi. Asa se face insa ca ajung de cele mai multe ori la conflicte cu soferii deoarece, pentru cei mai multi dintre ei, biciclistii sunt un soi de extraterestri pogorati pe soselele, drumurile sau trotuarele pe care numai ei se simt stapani.

  Va mirati ca am pomenit si de trotuare? Nu a fost deloc o greseala de tipar pentru ca, desi pare incredibil, posesorii de autoturisme folosesc fara nici o jena orice loc ca varianta de deplasare sau de parcare, neinteresandu-i ca acestea au cu totul alte destinatii. Mai mult, se uita urat, in cel mai fericit caz, chiar si la biciclistii care se deplaseaza regulamentar pe trotuarele pe care sunt desenate, amenajate fiind mult prea mult spus, piste de biciclete. De multa vreme, mari portiuni din respectivele piste sunt folosite de posesorii de autovehicule ca parcari sau scurtaturi.

  Dar soferii nu sunt singurii „dusmani” de pe trotuare ai biciclistilor. Mai exista pietonii, cu reactii imprevizibile care ii fac extrem de greu de ocolit, dar si gropile uriase de peste tot. Oare vor intra  bucurestenii vreodata in randul oamenilor care pot merge fara nici un stres, civilizat, la  o plimbare cu bicicleta prin oras?

  In majoritatea capitalelor europene exista respect pentru biciclisti, nu insa si in Bucuresti.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.