Metroul intre Piata Victoriei si Otopeni, aprobat

Construirea unei linii de metrou intre Piata Victoriei si Otopeni, cu o lungime de 15 km, a fost aprobata ieri de consilierii generali. Investitia depaseste un miliard de euro si va fi realizata in sapte ani.

Noua linie de metrou va face legatura intre aeroportul de la Otopeni si centrul Capitalei si va avea 19 statii. Traseul va fi in totalitate subteran si va porni de la Piata Victoriei, pe Bd. Ion Mihalache, Bd. Expozitiei, Piata Presei Libere, DN 1, Aeroportul „Aurel Vlaicu” – Baneasa si Aeroportul „Henri Coanda”.
Linia de metrou va avea 19 statii si un depou si se vor putea transporta cate 50.000 de locuitori pe ora si sens. Pe noua linie vor circula 21 de trenuri cu o viteza maxima de 80 km/ora si o medie de 36 km/ora. Durata de realizare a investitiei a fost estimata la sapte ani. Autoritatile au decis, initial, ca metroul care va lega aeroportul de la Otopeni de oras sa porneasca de la Gara de Nord, dar apoi au schimbat traseul si au stabilit ca punct de pornire Piata Victoriei. Finantarea proiectului va fi asigurata de la bugetul municipalitatii si din credite externe. In prezent, cei care doresc sa ajunga la aeroport pot folosi numai DN1, pe care circulatia este foarte aglomerata aproape in permanenta.

Sursa: Romania Libera
Autor: Cristina Boiangiu
13 Octombrie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *