Potrivit noului regulament general de urbanism, pistele pentru biciclisti vor fi obligatorii

Pe noile drumuri publice vor fi amenajate obligatoriu piste pentru biciclisti.
Autoritatile locale vor fi obligate sa amenajeze piste pentru biciclisti, dupa ce se vor aproba modificarile la regulamentul general de urbanism. Hotararea de guvern cu respectivele modificari ar urma sa fie aprobata peste o luna si jumatate.

Regulamentul general de urbanism urmeaza sa fie modificat prin hotarare de guvern, iar autoritatile locale vor fi obligate sa amenajeze piste de biciclisti. Pana la sfarsitul lui 2008, vor fi introduse, in planurile urbanistice generale si regulamentele locale de urbanism,conditiile de amplasare si suprafata minima a pistelor pentru ciclisti.Se va tine cont de conditiile specifice din fiecare oras, numarul de locuitori si intensitatea traficului rutier. Din 2009, autorizatiile pentru realizarea de noi drumuri publice si accese pietonale se vor emite numai daca se asigura piste de biciclisti. La fel se va intampla si in cazul in care se doreste autorizarea modificarilor care se executa la strazi.

– In Amsterdam, autoritatile au reusit in zece ani sa reduca traficul auto si sa creasca numarul celor care utilizeaza biciclete.

– Edilii de la noi vor incepe sa ia masuri pentru a-i determina pe locuitorii oraselor sa foloseasca vehiculele pe doua roti.

Sursa : Romania Libera
Autor : Cristina Boiangiu
19 Octombrie 2007

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *