Miel venit pe lume in ieslea din Piata Victoriei

0
420

Ieslea amenajata in Piata Victoriei de autoritatile locale din Timisoara, cu ocazia Craciunului, a fost duminica scena unui eveniment inedit.
miel nascut in piata victoriei
Una dintre oile aduse sa anime scena Nasterii Domnului a fatat un miel alb. Animalul, inalt de-o schioapa, a primit numele Vasilica, iar de ieri-dimineata a devenit principala atractie din Piata Victoriei. Ciobanul care il ingrijeste spune ca micul animal este perfect sanatos.

Un politist comunitar are misiunea speciala de a-i tine la distanta pe timisorenii care ar vrea sa-si fotografieze copiii langa miel, in staulul cu oi.

Fotografii ca la balci

Staulul in care a venit pe lume Vasilica face parte dintr-o alegorie cu manechine care redau momentul Nasterii Mantuitorului. In jurul ieslei a fost amenajat un tarc pentru a-i impiedica pe curiosi sa se apropie la mai putin de un metru distanta de animale.

In timp ce mielul Vasilica topa ie voios in jurul mamei, cativa parinti isi imping odraslele cat mai aproape de animale. „E o minune dumnezeiasca”, sustine infocata o octogenara, care-i indeamna pe pietoni sa se apropie de animale. „Mielul nu are urechi”, striga un pici de gradinita. Tatal ii explica micutului ca „asa e mielul, are urechi mici”.

O doamna respectabila, cu caciula din blana pe cap si manusi negre, scoate din poseta un cutitas si un mar verde. „Sa le dea mama mere. Vai ce le mai place”, spune in timp ce imbie oile cu bucati de fruct. Imediat scoate un telefon mobil si le face si cateva fotografii.

Lumea, adunata ciorchine, vrea sa atinga mielul, „ca aduce noroc”. O credinta veche spune ca aceia care ating un miel, alb de Anul Nou vor avea noroc. De altfel, acesta a fost si motivul pentru care mielul cel alb a fost botezat Vasilica.

La o ferma din Timis

Mielul Vasilica va mai ramane in ieslea din fata Catedralei Mitropolitane numai pana la mijlocul saptamanii viitoare. Asta pentru ca pe 15 ianuarie va fi demontat Targul de Craciun amenajat de administratia locala in centrul orasului. Mielul Vasilica va pleca impreuna cu cele doua oi inchiriate de municipalitate de la o ferma din Sustra, judetul Timis.

Primaria Timisoara a inchiriat, prin intermediul unei firme din Oradea care a amenajat ieslea alegorica, doua oi de la ferma respectiva. Oile au fost luate in regim de leasing pe o perioada determinata (5 decembrie 2008-15 ianuarie 2009), iar chiria pentru fiecare dintre ele ajunge la 200 de lei.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.