Mii de litri de carburanti, deversati in mare dupa trecerea uraganului Sandy

Mii de litri de carburanti, deversati in mare dupa trecerea uraganului Sandy

Uraganul Sandy a determinat scurgerea a zeci de mii de litri de carburanti in mare, in timp ce numeroase rafinarii de-a lungul coastei au fost deteriorate, a anuntat luni Paza de Coasta americana.

La rafinaria Phillips 66, fosta ConocoPhillips din Linden, in New Jersey, partea de est, a fost constatata „o scurgere de aproximativ 29.140 de litri de combustibil”, anunta un comunicat al US Coast Guards, care apartine de Departamentului american pentru Securitate Interna, limitandu-se sa adauge ca „Paza de Coasta continua sa supravegheze eforturile conduse de Phillips 66” pentru a curata zona.

Rafinaria Phillips 66, cu o capacitate de 238.000 de barili pe zi si fiind una dintre cele mai importante din regiune, ramane inchisa pana la un nou ordin din cauza unor operatiuni de curatare si de reparare dupa trecerea uraganului Sandy.

De asemenea, scurgeri au fost constatate si la o rafinarie a Motiva, o societate controlata de compania anglo-olandeza Shell, situata in apropiere de coasta la Sewaren, New Jersey.

„Produse petroliere si apa sunt in curs de a fi recuperate de camioane prin aspiratie dintr-o zona secundara si pompate in interiorul unui recipient de stocare”, precizeaza comunicatul, notand ca aproximativ 1,7 milioane de litri de amestec de petrol si apa au fost pompate pana duminica.

Joi, postul de televiziune CNN a anuntat ca aproximativ 1,1 milioane de litri de carburanti diesel provenind de la aceasta rafinarie s-au deversat in largul New York-ului dupa trecerea Sandy, care a provocat spargerea unui rezevor.

Alte scurgeri au mai fost semnalate la un terminal de stocare al grupului de transport energetic Kinder Morgan de la Pertu Amboy, in New Jersey, situat la marginea coastei, si aproximativ 2,9 milioane de litri (780.000 de galoane) de amestec de apa si petrol au fost pompate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *