Milioane de euro pentru plaja virgina Sulina

Lucrarile pentru amenajarea plajei virgine din orasul Sulina vor incepe in acest an, potrivit estimarilor Consiliului Judetean Tulcea. Desi proiectul exista de trei ani, tocmai acum, in plina criza, Ministerul Turismului a decis sa aloce sumele necesare.
plaja sulina
La finele lunii trecute, Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii a luat in discutie proiectul, dar conducerea institutiei nu a acordat avizele necesare demararii lucrarilor decat dupa refacerea proiectului, din cauza ca proiectul initial nu cuprindea si masurile de protejare a speciilor de flora periclitate din zona.

In primul an de punere in practica a proiectului se vor realiza lucrari in valoare de 13,01 milioane de lei, respectiv amenajarea drumului de acces care leaga localitatea de plaja cu o pista pentru biciclisti, a unor zone intermediare de odihna, a unor spatii de parcare, dotarile existente in momentul de fata pe plaja urmand sa fie pastrate si racordate la reteaua de alimentare cu apa si canalizare care se vor realiza.

1.000 DE PERSOANE PE ZI
De asemenea, se vor realiza platforme si pontoane din lemn tratat, se vor amenaja spatii administrative, puncte de informare, birouri receptie-oficii de inchiriat obiecte de plaja, cabine telefonice, precum si locuri de joaca pentru copii, valoarea lucrarilor care se vor realiza in cel de-al doilea an de investitii fiind estimata la aproape 2,115 milioane de lei.

Investitiile care se vor incheia cel mai probabil in 2011 vor asigura astfel spatii de agrement pentru 1.000 de persoane pe zi, autoritatile tulcene dand asigurari ca pe plaja Sulina nu vor exista platforme betonate decat acolo unde este necesar si ca se va pastra caracterul natural in zona de plaja invecinata celei amenajate, acolo unde se afla specii de flora protejate.

Proiectul de amenajare a plajei Sulina i-a nemultumit in urma cu trei ani pe liderii organizatiilor ecologiste care sustineau ca acesta ameninta speciile de flora protejate prin conventiile internationale de mediu, printre acestea aflandu-se volbura de nisip.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente