Lucrari ilegale in masivul Ceahlau

O noua agresiune impotriva biodiversitatii Ceahlau, unul dintre cele mai valoroase masive din Romania, are loc in aceste saptamani in rezervatia din nord-vestul Moldovei. Autoritatile reactioneaza si in acest caz cu intarziere.
parcul national ceahlau
Organizatia Actiunea Civica Directa, care lupta de ani buni cu ilegalitatile din zona a sesizat in aceasta saptamana Ministerul Mediului si Garda Nationala de Mediu in legatura cu pericolul in care se afla tritonii de pe Valea Parului Martin dupa ce in zona au aparut utilaje grele care distrug baltile in care amfibienii si-au depus ouale. Teoretic, toate speciile de amfibieni si reptile sunt protejate prin lege in Romania. Practic, una dintre zonele in care vietuiau sute sau poate chiar mii de tritoni, este acum un adevarat “santier”, plin de santuri si urme de senile.

Chiar daca organizatiile de mediu considera ca este de-a dreptul scandalos ceea ce se petrece intr-un parc national, pana acum nu s-a facut un control riguros din partea celor datori sa vegheze la protejarea rezervatiilor si, implicit, a faunei. In zona s-au facut doar cateva verificari, desi din masivul Ceahlau au fost taiati sau ciuntiti sute de jnepeni.

S-a intocmit un dosar penal, care este si acum in lucru, la Politia Bicaz, pentru ca autorii n-au fost inca descoperiti. In ciuda faptului ca mai multi martori care au asistat la “cosmetizarea” jnepenisului au trimis declaratii la Politie, in care au indicat autorii, si a faptului ca persoana care a comandat largirea potecii, nimeni altul decat administratorul parcului si-a trecut aceasta “realizare” in raportul de activitate pe anul trecut.

Sursa: Jurnalul National

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente