Milioane de Euro pentru protectia mediului

Administratiile publice locale au sansa sa obtina sume consistente pentru derularea unor investitii privind protectia mediului inconjurator, prin programul operational sectorial “MEDIU 2007-2013”. Fondurile alocate pentru finantarea proiectelor depasesc 200 milioane Euro, din care 172 milioane Euro vor proveni de la Fondul European de Dezvoltare Regionala, iar 43 de milioane Euro de la bugetul statului roman.

Sint eligibile proiectele care presupun elaborarea sau revizuirea strategiilor de management al ariilor protejate; investitii in infrastructura de uz public orientata spre protectia si gestionarea mediului in ariile protejate; activitati privind mentinerea si imbu-natatirea starii de conservare favorabila a habitatelor in ariile naturale protejate; activitati privind mentinerea si imbuna-tatirea starii de conservare favorabila a speciilor; activitati de consultare, constientizare si informare si activitati de instruire si crestere a capacitatii institutionale de gestionare a retelei de arii naturale protejate.

Data limita de transmitere a proiectelor este 15 decembrie, iar finantarea este nerambursabila. “Obiectivul general este conservarea diversitatii biologice, a habitatelor naturale, a speciilor de flora si fauna salbatica, precum si asigurarea unui management eficient al ariilor naturale protejate si, in special, al retelei ecologice Natura 2000”, se arata intr-un comunicat al Agentiei de Protectie a Mediului.

Sursa: Monitorul de Vrancea

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,176FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente