Milionul pentru ferme

ARAD – Investitia intr-o ferma poate primi finantari europene de un milion de euro.

Fondurile europene care pot fi accesate de fermieri transforma cresterea animalelor intr-o afacere profitabila.

Banii sunt oferiti de Uniunea Europeana, in limita maxima a 1.000.000 euro sau 1.500.000 euro, in conditiile in care este folosita energie regenerabila. Investitorul trebuie sa suporte anumite cheltuieli, insa poate aduce ca aport la afacere un teren sau o cladire. Numerarul poate proveni, de asemenea, dintr-un credit bancar.

Pentru ca un fermier sa poate accesa acesti bani, trebuie ca acesta sa indeplineasca o serie de conditii, dintre care cea mai importanta este sa aiba cunostinte de specialitate in domeniul cresterii animalelor, confirmate de o diploma.

Cei care nu au studii in acest sens, pot urma anumite cursuri organizate de Ministerul Agriculturii, cursuri care pot fi facute si in timpul derularii proiectului. Pentru ca proiectul sa fie dus la capat, trebuie sa fie in conformitate cu potentialul agricol al zonei si sa demonstreze viabilitatea economica.

SprIjinul financiar va fi acordat, printre altele, investitiilor de construire a a fermelor de vaci de lapte, care se incadreaza in sistemul european al cotei de lapte.

In cazul in care priectul indeplineste toate conditiile si obtine finantarea, beneficiarul trebuie sa pastreze ferma minim cinci ani, in caz contrar fiind obligat de autoritatile abilitate sa restituie banii acordati.

Sursa: Adevarul de Arad

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,163FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente