Minele de uraniu din Maramures polueaza

0
625

Localnicii spun ca interventia statului pentru inchiderea minelor vine prea tarziu, pentru ca multi dintre ei s-au imbolnavit.

Pana la sfarsitul anului 2008, galeriile de uraniu din judetul Maramures vor fi inchise si ecologizate, actiune pentru care guvernul va aloca 185 milioane de lei. Autoritatile din comunele localitatilor Repedea si Poienile de sub Munte spun insa ca interventia oficialitatilor e tardiva, pentru ca numerosi localnici s-au imbolnavit.

Viceprimarul comunei Repedea, Vasile Ciornei, spune ca pana acum primaria pe care o conduce a intervenit de mai multe ori pentru inchiderea galeriilor de mina din Maramures. „Apele din galeriile de mina se scurg direct in raul Ruscova, multi oameni isi adapa animalele la rau fara sa stie ca apa e poluata. In ultimii sase ani am facut nenumarate interventii la prefectura, guvern si ministere pentru a indrepta situatia existenta.

Am cerut inchiderea galeriilor de mina”, a spus Vasile Ciornei. El a adaugat ca primaria pe care o conduce mizeaza pe obtinerea unor fonduri europene pentru a putea racorda populatia la o sursa de apa potabila curata. Numai ca aducerea apei ar trebui facuta tot printr-o zona apropiata galeriilor de mina, iar singura rezolvare ar consta in trecerea conductelor pe sub albia raului.

Citeste articolul Minele de uraniu din Maramures polueaza integral in Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.