Ministerul Mediului propune masuri anticriza

Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national este una dintre cele patru propuneri ale Ministerului Mediului, ce vor intra in pachetul de masuri anticriza pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului, a anuntat Ministerul Mediului (MM).taxa

Principalele modificari aduse in acest program vizeaza extinderea la persoanele juridice si introducerea posibilitatii achizitionarii unui autovehicul nou pe baza de tichete valorice, a caror valoare nominala va fi echivalentul primei de casare.

Cea de-a doua propunere a MM se refera la programul de stimulare a parcului national de tractoare si masini agricole autopropulsate. Ministerul propune acordarea unei prime de casare de 17.000 de lei.

De asemenea, MM va propune si modificarea ordonantei privind taxa pe poluare.

Astfel, vor fi formulate propuneri de completare a exceptiilor de la plata taxei pe poluare pentru masinile mobile nerutiere, ale caror motoare respecta normele privind poluarea chimica si a caror deplasare pe drumurile publice este in general limitata numai la si de la locul de munca.

In ceea ce priveste modificarea Ordonantei privind Fondul pentru Mediu, MM a propus si largirea sferei programelor si a proiectelor ce se pot finanta din acest fond.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente