Ministerul Mediului va reduce efectele inundatiilor cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro

Ministerul Mediului va reduce efectele inundatiilor cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro
Ministerul Mediului va reduce efectele inundatiilor cu ajutorul unui sistem IT de 77 milioane de euro

Asocierea formata din Dimar SRL, Expert One Research, Rokura si UTI Grup va furniza Ministerul Mediului un sistem informational destinat preveniri si reducerii consecintelor distructive ale inundatiilor, valoarea contractului ridicandu-se la 341,8 milioane de lei, TVA inclusa (77 milioane de euro). Autoritatea contactanta a estimat valoarea licitatiei la 342,4 milioane de lei, TVA inclusa, conform anuntului de participare publicat in octombrie 2013 pe www.e-licitatie.ro.

La licitatie au mai depus oferte asocierile formate din Alexander Hidro Projects, Hidroelectrica – Serv, IMSAT Romania, MER Systems (Israel), OFITECO Consulting Engineers (Spania), SEBA Hydrometrie (Germania) si ISPH Project Developement, Hidrocontructia, Blom Romania, VIA Carpatia Consult, Star Storage, Construct CO Group, Elsaco Electroni, Orion Europe, Orion (Italia) si Pizzi Instruments (Italia), precum si Romsys, Open Gov SRL, Electroechipament Industrial si Athenaeum Construct.

Potrivit anuntului de atribuire, Rokura va subcontracta societatii Contech Group SRL (judetul Ilfov) lucrari in suma de 62,9 milioane de lei, TVA inclusa. De asemenea, Dimar SRL si Miadi Production SRL Bucuresti vor incheia un contact de subcontrtactare pentru suma de 97,03 milioane de lei, TVA inclusa.

Denumit “WATMAN – Sistem Informational pentru Managementul Integrat al Apelor -Etapa I”, proiectul Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice este finantat din fonduri europene si are ca obiectiv stabilirea unei baze de infrastructuri adecvate la nivel national pentru prevenirea si reducerea consecintelor distructive ale inundatiilor.

“Lucrarile de infrastructura propuse, piese de echipamente si dotari, vor fi instalate in puncte distincte pe intreg teritoriul romanesc, in bazinele hidrologice Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Jiu, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad si Dobrogea-Litoral”, se precizeaza in anuntul de participare. Lucrarile se vor incheia in iulie 2015.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente