Ministrul Mediului a semnat un protocol pentru protejarea padurilor virgine, la nici doua luni de la lansarea campaniei de catre WWF

0
434
Ocolul Silvic Baia Mare doreste infiintarea unui parc natural de peste 20.000 hectare pe Valea Firizei
Ocolul Silvic Baia Mare doreste infiintarea unui parc natural de peste 20.000 hectare pe Valea Firizei
Ministrul Mediului a semnat un protocol pentru protejarea padurilor virgine, la nici doua luni de la lansarea campaniei de catre WWF

La nici doua luni de la lansarea campaniei ”Salvati padurile virgine” de catre World Wide Fund, Antena 3 si prietenii, Ministerul Mediului a semnat un acord pentru protejarea padurilor virgine din Romania, cele mai intinse din Europa.

Ministerul Mediului a incheiat, marti, un protocol privind protejarea padurilor virgine cu Asociatia WWF, document care prevede cartarea padurilor virgine si interzicerea oricarei interventii in acestea. Astfel, cele mai intinse suprafete de paduri virgine din Europa, cele 250.000 de hectare din Romania, vor fi protejate prin lege.

El a precizat ca daca nu vor fi luate masuri pentru reducerea poluarii vom fi acuzati de generatiile viitoare si a apreciat initiativa WWF care, impreuna cu Antena 3 si partenerii a adunat deja 100.000 de semnaturi „pentru un tel nobil”.

Campania „Salvati padurile virgine!” avea zeci de mii de sustinatori la mai putin de o luna de cand a fost lansata in cadrul emisiunii Sinteza Zilei de la Antena 3. In 30 de zile, World Wide Fund for Nature si Antena 3 au reusit sa stranga 95.000 de semnaturi.

Borbely a declarat ca prin protocolul incheiat marti, cele doua parti se obliga ca pana la sfarsitul anului 2012 sa fie finalizata inventarierea tuturor padurilor din Romania, cartarea padurilor virgine si incadrarea lor intr-o alta categorie decat in prezent.

„Pana acum ele erau incadrate intr-o categorie mai soft privind interventiile, adica in 10% din suprafata se putea face interventii, de acum nu va mai fi posibila nicio interventie”, a declarat Borbely.

Reprezentantul Misiunii WWF, Csibi Magor, s-a declarat bucuros ca s-a reusit punerea in discutie a unui subiect si un termen despre care nu se stiau prea multe.

„Ne bucuram ca am reusit sa strangem semnaturile, dar si mai importanta este protejarea acestor paduri iar astazi facem un pas important. Incepem sa ne miscam si sper ca azi vom crea un precedent. Este o sansa importanta dar avem nevoie de o sustinere puternica din partea ministerului”, a declarat acesta.

WWF si Antena 3 le multumesc celor peste 100.000 de romani care au semnat petitia pentru salvarea padurilor virgine, facand, astfel, primul pas spre o societate in care putem schimba lucrurile in bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.