Ministrul Mediului, nepotul Regelui Mihai si Ivan Patzaichin au strans gunoaie de Ziua Mediului

0
335

Ministrul Mediului, Attila Korodi, cvadruplul campion olimpic Ivan Patzaichin si Excelenta Sa Nicolae, nepotul Regelui Mihai, au participat, joi, de Ziua Mediului, la Caravana Verde003 derulata de Asociatia „MaiMultVerde” pe Faleza Dunarii din Galati, unde au strans gunoaie alaturi voluntari.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, s-a alaturat zecilor de voluntari de la liceele din Galati si, alaturi de echipa „MaiMultVerde”, a strans gunoaiele de pe Faleza Dunarii din Galati. Actiunea de joi pune punct Caravanei Verde003, derulata in alte sase orase din estul tarii.

Ministrul Attila Korodi a punctat importanta micilor gesturi de protejare a mediului, povestind o intamplare petrecuta in Bucuresti. „Eram cu masina prin Bucuresti, ma indreptam spre minister si, la un moment dat, am vazut cum cineva coboara geamul de la masina si arunca o punga cu sandwich-uri pe strada. I-am spus soferului meu sa se apropie de autoturismul respectiv, am coborat si eu geamul si i-am spus soferului ca a aruncat ceva pe jos. Omul s-a rusinat si cred ca s-a simtit prost cateva ore”, le-a spus Attila Korodi zecilor de tineri galateni, indemnandu-i sa ia atitudine ori de cate ori sunt martorii unor intamplari similare.

Un exemplu similar le-a oferit voluntarilor si cvadruplul campion olimpic Ivan Patzaichin, care a participat si el la curatenia de pe Faleza Dunarii. „Eram in Germania cu niste colegi, am luat un tramvai si, la coborare, unul dintre colegii mei a aruncat pe jos biletul. Un batran s-a aplecat, a luat biletul si l-a aruncat la cos. Am intrat in pamant de rusine”, a afirmat Patzaichin.

La actiunea de salubrizare de la Galati au mai participat Excelenta Sa Nicoale, nepotul Regelui Mihai I al Romaniei, si realizatorul TVR Catalin Stefanescu, alaturi de principalii organizatori ai Caravanei Verde003: directorul organizatiei „MaiMultVerde”, Dragos Bucurenci, Laura Sgarcitu, Specialist Programe Comunitare Coca-Cola Hellenic Romania, presedintele Asociatiei Tasuleasa Social, Alin Uhlmann Useriu.

Actiunii de joi de la Galati li s-au alaturat prefectul judetului, Gabriel Panaitescu, si secretarul de stat MIRA Victor Paul Dobre.

Campania Verde003 a demarat pe 28 mai la Vatra Dornei si a continuat in orasele Bicaz (29 mai), Piatra-Neamt (30 mai), Bacau (2 iunie), Adjud (3 iunie) si Marasesti (4 iunie). Actiunea s-a incheiat la Galati pe 5 iunie, Ziua Mediului. Organizatorii campaniei au declarat ca in toate aceste orase cei peste 2.000 de voluntari au strans nu mai putin de 70 de tone de gunoaie.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.