Parada de costume realizate din deseuri reciclabile, la Ploiesti, de Ziua Mondiala a Mediului

0
299

Ziua Mondiala a Mediului a fost marcata, joi, la Ploiesti, prin actiuni de ecologizare si informare, dar si printr-o parada de costume „eco” realizate din deseuri reciclabile, cele mai reusite fiind premiate, in cadrul unui concurs al elevilor Grupului Scolar de Arte si Meserii Toma Caragiu.

Directorul Regiei Autonome de Servicii Publice, Mihail Faca, a declarat, joi, corespondentului NewsIn, ca actiunile de la Ploiesti au drept scop cresterea nivelului de educare, informare si sensibilizare a ploiestenilor fata de problemele de protectie a mediului inconjurator si de conservarea resurselor naturale. „Cu aceasta ocazie, au fost premiate si cel mai frumos bloc si cea mai frumoasa camera studenteasca din oras, concurs inceput in urma cu cateva luni”, a aratat Faca.

Ziua Mediului a fost marcata, la Ploiesti, si de elevii Grupului scolar de Transporturi Toma Socolescu, printr-un seminar cu tema „Actioneaza local pentru un efect global”. De asemenea, aproape 100 de elevi de la cercurile ecologiste ale Colegiului National Mihai Viteazul, de la Grupurile Scolare 1 Mai si de Transporturi au curatat si ecologizat mai multe spatii verzi din oras si au construit o piramida din pet-uri in centrul Ploiestiului.

Ziua s-a incheiat cu un concurs de desene pe panouri si pe asfalt, la care si-au anuntat participarea aproximativ 80 de copii, si prin sceneta intitulata „Povestea Pamantului”. „Elevii de la Grupul Scolar Toma Socolescu au impartit ploiestenilor 3.000 de flyere cu mesaje informativ-educative legate de problemele de protectie a mediului inconjurator si de conservare a resurselor naturale”, a mai precizat directorul RASP Ploiesti.

Sursa: Realitatea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.