Ministrul Mediului, Rovana Plumb, va baga sub lupa firma Ramboll Romania

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, va baga sub lupa firma Ramboll Romania

Ramboll Romania refuza sa furnizeze presei valcene informatii referitoare la implementarea unui proiect cu finantare europeana, care vizeaza SC CET Govora SA. Societatea de consultanta care asigura asistenta tehnica in cadrul proiectului „Reabilitarea sistemului de termoficare urbana la nivelul municipiului Ramnicu Valcea pentru perioada 2009-2028 in scopul conformarii la legislatia de mediu si cresterea eficientei energetice“ (proiect aprobat spre finantare prin Axa prioritara 3 a POS Mediu) tine la secret stadiul implementarii proiectului mentionat.

„Ziarul de Valcea“ a demarat o investigatie jurnalistica pentru a le furniza valcenilor informatii in legatura cu modul in care au fost cheltuite mai multe zeci de mii de euro (poate chiar sute de mii!) pe actiunile de promovare. Am trimis mai multe adrese catre Ramboll Romania, prin care am solicitat informatii referitoare la evolutia proiectului. Ne-am lovit de un zid de tacere, fiind trimisi la autoritatea contractanta, in speta Consiliul Judetean Valcea, mai precis – Carmen Alexandrescu, directorul Directiei Programe Externe. Asa cum ne asteptam, Alexandrescu „si-a pus poalele in cap“ si a racnit: „Ramboll Romania a castigat licitatia. Ei pot sa lucreze materialele de promovare cu orice firma doresc!“. Da, spunem noi, sa lucreze, dar toate achizitiile trebuie sa fie ultra-corecte avand in vedere ca vorbim de bani europeni! Concret, Ramboll Romania trebuia sa subcontracteze urmatoarele activitati: tiparirea unor materiale de promovare – 130.000 de pliante (!!!); tiparirea unor fluturasi informativi – 130.000 bucati; mape; afise; bannere; spoturi video; alte obiecte promotionale (pixuri, agende).

Pe site-ul de promovare al proiectului (www.aercurat-valcea.ro) am putut citi in luna martie 2012 ca, la data respectiva, au fost realizate deja toate aceste materiale de promovare. O minciuna gogonata! In urma cercetarilor efectuate de redactorii „Ziarului de Valcea“ a reiesit clar ca pliantele, fluturasii, afisele si bannerele au fost realizate in luna MAI 2012 (detinem procesul verbal prin care au fost receptionate cateva materiale de promovare de catre CJ Valcea – cu scopul de a-i deturna atentia preesdintelui Ion Cilea), nicidecum in luna martie, asa cum i-au dezinformat pe valceni realizatorii site-ului mai sus mentionat. Ramboll Romania trebuie sa-i convinga pe valceni, beneficiarii finali ai acestui proiect, ca toate aceste materiale de promovare au fost realizate cu-adevarat. Pana la aceasta data nu am vazut nici macar un pliant din cele 130.000!

Intrebare pe adresa presedintelui CJ Valcea, Ion Cilea: De ce refuza Ramboll Romania si asociatii lor sa prezinte informatii referitoare la proiectul respectiv, la sumele cheltuite pe materialele de promovare si la beneficiarii banilor europeni? „Ziarul de Valcea“ va transmite Ministrului Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, dar si altor institutii abilitate, o ampla informare-sesizare referitoare la toate aceste aspecte si la modul in care banii europeni au ajuns in buzunarele unor baieti si fete destepte din judetul Valcea. Asadar, asteptati-va la ce va asteptati mai putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *