Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu beneficiarii proiectelor derulate cu fonduri europene prin Programul Operational Sectorial (POS)

Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu beneficiarii proiectelor derulate cu fonduri europene prin Programul Operational Sectorial (POS)

Ministrul Mediului si Padurilor s-a intalnit cu beneficiarii proiectelor derulate cu fonduri europene prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu. Evenimentul a avut ca scop discutarea problemelor intampinate in procesul de implementare a proiectelor si gasirea cailor de solutionare a acestora, pentru cresterea gradului de absorbtie al fondurilor.

In timpul reuniunii, ministrul a atras atentia ca este nevoie de o discutie interactiva, cu exemple concrete ale dificultatilor intampinate de beneficiari. „V-am chemat pentru ca sunteti cei mai in masura sa spuneti care este situatia reala, care sunt impedimentele care impiedica o absorbtie mai rapida”, a spus ministrul.

O data in plus, László Borbély si-a exprimat nemultumirea cu privire la gradul scazut de absorbtie: „Suntem primii la contractare, dar sunt extrem de nemultumit de ritmul in care se desfasoara absorbtia fondurilor. Tine de capacitatea dumneavoastra, a beneficiarilor, de a va mobiliza si a apasa pedala de acceleratie pentru a lua banii pe care Uniunea Europeana ni-i pune la dispozitie”.

Participantii la intalnire i-au prezentat ministrului greutatile cu care se confrunta, printre acestea numarandu-se durata prea mare a procesului de licitatii si restrictiile legislative in domeniul fortei de munca, caz in care, pe masura ce procesul de implementare avanseaza, nu poate fi asigurat personalul necesar pentru derularea in continuare, in conditii de eficienta maxima, a proiectului. Ministrul Mediului si Padurilor si-a aratat disponibilitatea de a face demersurile necesare la nivelul Guvernului si al altor institutii implicate, pentru a elimina situatiile de blocaj aparute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *