Ministrul Rovana Plumb, invitata de Printul Charles la resedinta Clarence House

  0
  724
  Ministrul Rovana Plumb, invitată de Prinţul Charles la reşedinţa Clarence House
  Ministrul Rovana Plumb, invitata de Printul Charles la resedinta Clarence House
  Ministrul Rovana Plumb, invitata de Printul Charles la resedinta Clarence House

  Ministrul Mediului ti Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, va avea o intrevedere cu Alteta Sa Regala Printul Charles de Wales. Intalnirea se va desfasura la resedinta oficiala din Londra a mostenitotului Coroanei Britanice. Oficialul roman efectueaza o vizita de trei zile in capitala Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

  Dupa deplasarea din Statele Unite ale Americii, de la inceputul lunii octombrie, ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, continua, la Londra, seria de contacte la nivel inalt, pentru a extinde proiectele de mediu din Romania si a le integra in programe europene si chiar globale.

  In acest sens, o prima intalnire a ministrului Rovana Plumb are loc astazi, inainte de pranz, cu Steve CREED, Director of Wales and New Programmes, WRAP (Waste & Resources Action Programme). Scopul intrevederii este identificarea posibilitatilor de colaborare si adaptare in Romania a programului britanic, gandit pentru a incuraja reducerea risipei alimentare. La randul sau, ministrul roman a lansat, in tara, in acelasi scop, impreuna cu Ministerul Agriculturii, initiativa ‘Mananca. Gandeste. Economiseste’.

  Pe agenda de lucru a ministrului roman al Mediului figureaza, de asemenea, o intalnire la Camera Lorzilor cu distinse personalitati politice britanice, precum Lord Howell si Lord Leach of Fairford. La House of Lords va fi prezenta si scriitoarea britanica Jessica Douglas Home, presedinta Fundatiei Mihai Eminescu Trust – organizatie ce dezvolta programe de revitalizare a satului romanesc – aflata sub inaltul patronaj al Printului Charles.

  De asemenea, deosebit de importanta este intalnirea de lucru a ministrului roman cu omologul britanic Eduard Davey, secretar de stat pentru Energie si Schimbari Climatice, dupa vizita acestuia, in luna iunie, la Bucuresti. In cadrul reuniunii se are in vedere definitivarea unei declaratii comune privind cresterea verde.

  Vizita ministrul Rovana Plumb la Londra va fi incununata de primirea acesteia de catre Alteta Sa Regala Printul Charles de Wales la Clarence House – resedinta oficiala din Londra a Altetei Sale.

  Vom reveni cu vesti importante in urmatorul nostru comunicat in legatura cu pasii concreti pe care Guvernul Romaniei ii va intreprinde pentru prima data, prin Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, intr-o relatie de parteneriat cu o fundatie patronata de mostenitorul Coroanei Britanice, Alteta Sa Regala Printul Charles de Wales.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.