Ministrul Rovana Plumb s-a intalnit cu ministrul Protectiei Mediului din Israel, Amir Peretz

  0
  328
  Rovana Plumb: Trecerea c?tre o economie verde este un proces de lung? durat?
  Ministrul Rovana Plumb s-a întâlnit cu ministrul Protecţiei Mediului din Israel, Amir Peretz
  Ministrul Rovana Plumb s-a intalnit cu ministrul Protectiei Mediului din Israel, Amir Peretz
  Ministrul Rovana Plumb s-a intalnit cu ministrul Protectiei Mediului din Israel, Amir Peretz

  Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb s-a intalnit ieri, 03 noiembrie 2013, la Ierusalim, cu ministrul Protectiei Mediului din Israel, Amir Peretz.

  Temele de discutie dintre cei doi oficiali s-au axat, in principal, pe subiecte din domeniul managementului situatiilor de urgenta, a managementului apelor, dar si a cooperarii in domeniul schimbarilor climatice. In context a fost discutata stabilirea unei sedinte comune intre cele doua guverne, roman si israelian, dar si semnarea Acordului in domeniul protectiei mediului, acord reluat din 2011.

  ‘Romania doreste intarirea cooperarii bilaterale in domeniul protectiei mediului intre cele doua state. In acest sens, autoritatile romane au elaborat deja un proiect de Acord. Fata de vechiul acord, acesta include si domenii noi de colaborare, precum: adaptarea la schimbarile climatice, promovarea tehnologiilor de mediu, combaterea traficului ilegal de deseuri, dar si managementul durabil al resurselor de apa’, a declarat ministrul Rovana Plumb.

  Ministrul Amir Peretz a apreciat implicarea de care da dovada ministrul roman in domeniul protectiei mediului si a prezentat principalele obiective ale ministerului pe care doreste sa le atinga. Astfel, oficialul israelian a solicitat sprijinul pentru managementul riscului de dezastru, tinand cont de ultimele evenimente din Israel, dar si pentru implementarea coerenta a Directivei Europene Pasari, in special pentru migratia pasarilor catre Africa.

  O alta problematica cu care se confrunta statul israelian este acela al incendiilor forestiere, iar autoritatile locale si nationale incearca sa implementeze masuri de prevenire si combatere ale acestui fenomen. Acest aspect se contrabalanseaza cu un management durabil al resurselor de apa, inclusiv in contextul schimbarilor climatice, lucru apreciat si de ministrul Rovana Plumb.

  Schimbarile climatice au constituit un subiect de discutie, atat ca si abordare individuala a fiecaruia dintre state, dar si apropiata conferinta a partilor (COP 19), care se va desfasura la Varsovia. In cadrul acestui subiect, ministrul roman al mediului a subliniat faptul ca ‘Romania a finalizat Strategia de Adaptare la Schimbarile Climatice, iar in acest moment se finalizeaza Planul de actiuni, parte a unui proiect finantat de Banca Mondiala’.

  Subliniind faptul ca ‘mediul nu are frontiere’, ministrul israelian de mediu, Amir Peretz, a solicitat ajutorul Romaniei in implementarea politicilor de mediu, prin furnizarea de informatii si expertiza din cadrul ministerului roman al Mediului.

  Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb efectueaza, in perioada 02 – 05 noiembrie 2013, o vizita de lucru in Israel. In acest sens, astazi, 4 noiembrie 2013, ministrul roman va prezida a doua Sesiune Plenara, din cadrul’ Conferintei Internationale a Femeilor Lider privind Agenda de dezvoltare post-2015 si obiectivele de Dezvoltare Durabila: asigurarea rolului central al egalitatii de gen si emanciparii femeii in urmatorul cadru de dezvoltare’.

  In data de 5 noiembrie, ministrul roman va avea o intalnire bilaterala cu presedintele Grupului de prietenie Israel-Romania, Ilan Gilon.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.