Minunea dureaza doar 6 luni! Taxa auto redusa va fi inlocuita

0
396

Noua taxa auto redusa cu o treime de cabinetul Boc este valabila incepand cu 20.02.2009. Impunerea este valabila doar sase luni, dupa care va fi inlocuita de un impozit anual.
taxa auto
Anuntul a fost facut joi seara, in premiera, chiar la videochatul de pe www.stirileprotv.ro, de catre secretarul de stat Dan Carlan.

Taxa auto noua a luat prin surprindere functionarii administratiilor financiare din intreaga tara. Mii de romani au facut cozi vineri dimineata ca sa isi depuna actele, insa nu au reusit din cauza ca procedurile nu sunt inca suficient de bine cunoscute.

Spre exemplu, proprietarii de masini aduse inainte de 15 decembrie au aflat abia dupa pranz ca trebuie sa depuna o declaratie pe proprie raspundere autentificata la un notar si sa traduca toate documentele de provenienta, ca sa poata plati taxa veche. Efortul merita, pentru ca diferenta de plata ajunge si la mii bune de euro.

Sefii de la Mediu promit insa ca actuala taxa nu va avea viata lunga. Se pregateste o lege care sa transforme impunerea intr-una anuala, mult mai mica, dar pe care sa o plateasca toti proprietarii de masini, inclusiv cei care le au deja inmatriculate in Romania.

Primul proprietar care a reusit sa isi depuna actele este un bucurestean din sectorul 2. El a primit cererea la ora 10. Cei care au platit in ultimele doua luni taxa triplata vor primi inapoi diferenta. Noua taxa aduce vesti bune si pentru romanii care si-au achizitionat masini inainte de 15 decembrie 2008 si nu le-au inmatriculat. Ei vor plati la fel ca in iulie trecut. Exista insa o conditie: trebuie sa depuna actele in 20 de zile calendaristice, facand dovada ca si-au luat autoturismul ca sa circule in Romania.

Nu va grabiti insa deocamdata inspre administratiile financiare. Lasati-i pe functionari sa isi puna actele in ordine inca vreo cateva zile.

Sursa: Stirile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.