Misiune critica la Fukushima: incepe operatiunea de indepartarea a combustibilului radiaoctiv

Misiune critica la Fukushima: incepe operatiunea de indepartarea a combustibilului radiaoctiv
Misiune critica la Fukushima: incepe operatiunea de indepartarea a combustibilului radiaoctiv

Muncitorii vor incepe luni operatiunea de indepartare a combustibilului radioactiv de la unul dintre reactoarele centralei nucleare Fukushima, a transmis administratorul Tokio Electric Power Co. (Tepco). Misiunea greoaie si extrem de riscanta este un prim pas crucial pentru a curati complet centrala distrusa de tsunamiul din 2011.

Angajatii Tepco vor extrage luni dupa-amiaza 22 din cele 1.533 de ansambluri din bazinul ce inconjoara unul dintre reactoarele centralei. „Am apreciat ca suntem pregatiti”, a declarat vineri pentru AFP un purtator de cuvant al Tepco.

Muncitorii trebuie sa extraga una cate una din cele 1.533 de ansambluri de combustibil nuclear din acest bazin situat la nivelul cladirii reactorului 4, pe jumatate distrus de o explozie de hidrogen dupa cateva zile de la devastarea centralei Fukushima Daiichi de catre tsunamiul din martie 2011.

Dificultatea operatiunii consta in indepartarea unor resturi de mici dimensiuni blocate in mijlocul ansamblurilor de combustibil, avertizeaza expertii. T

epco a organizat repetitii, ajungand la concluzia ca angajatii sunt pregatiti pentru aceasta operatiune considerata extrem de importanta, considerata cea mai delicata de la stabilizarea instalatiei, in decembrie 2011.

O conferinta de presa Tepco este prevazuta la sfarsitul zilei pentru a prezenta rezumatul primei operatiuni intr-un mediu in care tehnicienii urmeaza sa urmeze masuri de securitate sporite pentru a evita contaminarea radioactiva. Tepco estimeaza ca va extrage toate ansamblurile pana la sfarsitul lui 2014.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente