Mistretii se refugiaza cu miile in centrul Berlinului

0
376

Peluzele Parlamentului german – unul dintre locurile de odihna preferate ale godacilor
mistreti in centrul berlinului
Nu respecta nici legile si nici semnele de circulatie, apar din penumbra, ataca cand nu te astepti si nici nu ai cum sa-i domolesti. Acesta nu este portretul-robot al unor infractori, ci al unor salbaticiuni care de ceva timp provoaca panica in randul berlinezilor. In habitatul lor prezenta le-ar fi cel putin mai usor anticipata, dar pe strazile capitalei germane sunt o aparitie destul de surprinzatoare. Ei sunt… porcii mistreti.

Animalele s-au refugiat cu miile din padurile care inconjoara cea mai verde capitala a Europei. „Fuga” porcilor salbatici in centrul activitatilor umane nu este insa chiar insolita, explica oficialii berlinezi. Poate de teama vanatorilor, dar, mai degraba, datorita incalzirii climatice, mistretii au ales „terenul” oamenilor pentru a-si duce traiul, dar intr-un cu totul alt tip de „salbaticie”. Astfel, 8.000 de godaci ai caror colti pot fi mai periculosi decat sisurile se plimba neingraditi prin parcurile, dar si pe peluzele berlinezilor. „Atent intretinutele gradini au fost transformate ca miristea dupa batalia de la Verdun”, comenteaza cotidianul francez „Le Figaro” referitor la napasta care le-a distrus linistea germanilor.

Furioasele salbaticiuni provoaca sute de accidente, incurcand traficul, dar si zambete cu subinteles cand sa racoresc chiar pe peluzele de langa Parlament. Germani recunosc ca se simt la orice pas amenintati de godacii curajosi si le e mai teama in trafic de hoardele de mistreti decat de partenerii de trafic. Deocamdata, primaria Berlinului ridica din umeri incapabila sa gaseasca o solutie, mai ales ca vanatoarea animalelor in capitala este interzisa. In ciuda sutelor de plangeri zilnice, autoritatile nu au ce face, mai ales ca unii locuitori ai capitalei au inceput sa-i hraneasca pe mistreti. Nici macar o amenda de 5.000 de euro nu a reusit sa-i descurajeze pe unii dintre iubitorii de animale.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.