Array

Saptamana europeana a mobilitatii: Ce actiuni au loc in Bucuresti pentru promovarea bicicletei

Saptamana europeana a mobilitatii: Ce actiuni au loc in Bucuresti pentru promovarea bicicletei

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Directia de Mediu, in colaborare cu ONG-ul „Bate Saua sa Priceapa Iapa”, desfasoara actiuni de promovare a bicicletei ca mijloc de transport alternativ nonpoluant si de constientizare a notiunii de mobilitate in randul cetatenilor, eveniment organizat cu ocazia Saptamanii europene a mobilitatii.

Potrivit unui comunicat al PMB, in zilele de 19 si 20 septembrie, intre orele 9,00-10,00, in Piata Victoriei, Patrula Velo – formata din elevii eco-voluntari ai Colegiului Ion Neculce, din inspectorii de mediu si reprezentanti ai ONG-ului partener – vor imparti pliante cu mesaje de incurajare a utilizarii mijloacelor de transport nepoluante soferilor si pietonilor care tranziteaza aceasta zona, potrivit Agerpres.

In ziua de 19 septembrie, incepand cu ora 19,00, in Piata Sf. Anton (Centrul Istoric – Poiana Urbana), municipalitatea, alaturi de ONG-ul partener, ii invita pe bucuresteni la o scurta calatorie in timp, prin punerea in scena a piesei „Coana Mita Biciclista”, care reda istoria primei promotoare a mersului pe bicicleta.

Prin incurajarea folosirii bicicletei si a mijloacelor de transport in comun, Capitala se inscrie in randul marilor orase europene, preocupate de calitatea vietii locuitorilor sai.

Directoratul General de Transport si Mediu al Comisiei Europene a lansat in anul 2002 Saptamana europeana a mobilitatii – 16-22 septembrie, in scopul crearii unui mediu de viata sanatos prin promovarea mijloacelor de transport alternative.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente