MMDD contribuie cu 340.000 dolari la proiectul pentru revizuirea Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila

Contributia MMDD la proiectul pentru revizuirea Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila, implementat in parteneriat cu Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), se va ridica la suma de 340.000 dolari.
Banii provin din bugetul MMDD. In 2007, ministerul va contribui cu 230.000 dolari, iar in 2008 cu 110.000 dolari. Sumele vor fi virate in contul PNUD pentru finantarea activitatilor referitoare la administrarea si implementarea proiectului de revizuire a Strategiei Nationale de Dezvoltare Durabila.

Hotararea aproba Memorandumul de intelegere intre Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile si PNUD Romania privind revizuirea Strategiei Nationale a Romaniei pentru Dezvoltare Durabila. Tinand seama de experienta PNUD in aplicarea principiului dezvoltarii durabile in Romania, Ministerul Mediului a decis sa colaboreze cu aceasta structura pentru revizuirea strategiei.

Romania este obligata sa transmita urgent Comisiei Europene aceasta strategie, care trebuie sa fie corelata cu cea la nivel european. Toate statele membre ale UE trebuie sa armonizeze strategiile nationale pentru dezvoltare durabila, in conformitate cu obiectivele si tintele stabilite la nivel european.

In cadrul colaborarii cu PNUD, Ministerul Mediului are o serie de responsabilitati: facilitarea accesului PNUD la toate datele statistice si informatiile disponibile necesare pentru implementarea proiectului, transmiterea scrisorilor catre agentiile guvernamentale si ministere pentru formarea grupurilor de lucru ale proiectului, analizarea documentelor suport, puse la dispozitie de expertii PNUD, precum si initierea si promovarea oricaror documente necesare implementarii proiectului.

Ministerul Mediului asigura alocarea din buget a sumelor necesare implementarii proiectului precum si a bugetului si programului de lucru incluse in documentul de proiect, dar si implementarea proiectului, ca agentie de executie, asa cum este precizat in documentul de proiect.

Pe 15 decembrie, PNUD va prezenta un raport intermediar de activitate, care va conditiona efectuarea platii sumelor alocate pentru anul 2008. De asemenea, PNUD asigura si contributia proprie la fondurile proiectului, dupa cum a fost convenit prin memorandum. Rezultatul acestei colaborari va fi Strategia Nationala a Romaniei pentru Dezvoltare Durabila, document care va fi supus aprobarii autoritatilor competente de catre Ministerul Mediului.

Sursa: Green Report

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente