Array

MMDD – masina ecologica pentru care nu se plateste taxa de prima inmatriculare

Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) a primit un automobil ecologic Honda Civic Hybrid, pentru care nu se plateste taxa de prima inmatriculare.

“Sper ca aceasta tehnologie sa se raspandeasca in randul constructorilor auto, deoarece este foarte important sa reducem poluarea provenita din trafic, care genereaza peste 70% din poluarea urbana”, a spus ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, Attila Korodi, care a primit cheile masinii de la Honda Trading Romania, importatorul marcii pe piata autohtona.

Ministrul Mediului a amintit de actiunile de reinnoire a parcului auto national prin “Programul Rabla”. “Sper ca titlul de cel mai invechit parc auto din Europa sa dispara cat mai curand si este cu atat bine daca masinile vechi sunt inlocuite cu masini ecologice”, a spus Korodi.

Aceasta este a doua masina ecologica din dotarea MMDD, prima fiind un Saab 9-5 BioPower, care functioneaza cu biocombustibil. Echipata standard cu transmisie variabila continua (CVT), Civic Hybrid in anumite conditii de utilizare pe sosea, isi poate dezactiva toti cei patru cilindri si poate functiona folosind doar motorul electric.

In comparatie cu modelul Civic Sedan cu transmisie automata, Civic Hybrid consuma cu 63% mai putin in oras si cu 27% mai putin in afara orasului. Tehnologia hibrid a fost introdusa de Honda in Statele Unite pentru prima data in 1999, odata cu modelul Insight.

Al doilea vehicul, Civic Hybrid, a fost lansat in martie 2002 si a fost urmat de primul hybrid cu sase cilindri in V construit vreodata, Accord Hybrid, in decembrie 2004.

Sursa: Smart financial

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,166FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente