Panoul pe care il vedeti amplasat in zona Parcului “Nichita Stanescu” din Ploiesti, si pe care scrie “Text de conexiune”, va afisa… acelasi text pana in luna martie a.c.

Si asta deoarece, dupa cum ne-a declarat Camelia Steliean, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului (APM) Prahova – in a carei administrare se afla panoul – “sistemul de monitorizare a gradului de poluare este inca in probe.

La nivel de judet sunt sase statii de monitorizare: langa sediul APM Prahova, pe strazile Mihai Bravu, Piata Victoriei si B-dul Bucuresti, precum si la primariile Brazi si Blejoi. Panouri de afisare sunt in zona “Nichita Stanescu” si la sediul agentiei. Initial, se dorea ca acesta din urma sa fie amplasat in Palatul Administrativ, dar, dat fiind ca suntem la inceput, iar perioada de garantie este de un an, ne-am gandit ca mult mai oportuna ar fi montarea lui in sediul nostru”.

Cele sase statii amplasate deja pe teritoriul judetului Prahova sunt de mai multe feluri: cele de pe B-dul Bucuresti si de la APM sunt statii de trafic, ceea ce inseamna ca datele furnizate vor fi despre nivelul poluantilor proveniti de la circulatia auto; cele de la Brazi si de pe strada Mihai Bravu – sunt statii de fond industrial, cea din Blejoi – de tip semiurban, iar statia din Piata Victoriei – de tip urban, adica va colecta date privind parametrii poluantilor care sunt considerati ca pot influenta, in mod negativ, atmosfera intr-un oras. Cele doua panouri din Ploiesti vor afisa informatii despre principalii poluanti ai atmosferei, pe baza datelor preluate de la toate cele sase statii, alaturi de valorile lor in fiecare moment al zilei, precum si parametrii maxim admisi. In momentul in care unul dintre poluanti va depasi valoarea maxima admisa, pe panou acesta va aparea evidentiat cu litere colorate, pentru a putea fi detectat cu usurinta.

Sistemul de monitorizare a poluarii atmosferice se deruleaza la nivel national, in toata tara existand peste 100 de astfel de statii. Acesta este unul dintre motivele pentru care functionarea a fost amanata pana anul acesta, desi initial se dorea ca ea sa inceapa din vara lui 2007.

Sursa: Ziarul Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here