Baia Mare
Maraton de montain-bike la Izvoare

O noua provocare pentru iubitorii de natura si miscare. Cea de-a 6-a editie a maratonului montain-bike „MTB Maraton Baia Mare”, organizat de Asociatia Club Sportiv „Mad Snails” din municipiu, va avea loc la Izvoare, la sfarsitul saptamanii, mai exact in 7 iulie. La eveniment sunt asteptati biciclisti din toata tara. Startul si sosirea au loc la Cabana Brazi 2. Genul competitiei este maraton de biciclete montain-bike pentru diferite varste si categorii.

Maratonul are ca distante de concurs un traseu de 15 km denumit „Family Tour” (unde vor putea participa copii cu varsta maxima de 14 ani insotiti de minim un parinte sau tutore legal), un traseu hobby de 30 de km, semimaraton de 50 km si maraton de 100 km. Traseele de 50 si 100 de km au un grad de dificultate mediu spre avansat. Inscrierile se pot face pe site-ul competitiei www.mtbmaratonbaiamare.ro sau la magazinele partenere din orasul Baia Mare. Taxa de participare la acest eveniment este de 50 de lei pana in data de 5 iulie sau 70 de lei pentru inscrieri la fata locului. Pentru categoria Family Tour taxa de participare este de 10 lei de familie. Primii 200 de concurenti inscrisi online vor primi cate un tricou in pachetul de start.

Bicicleta nu se poate schimba in timpul competitiei

Baia Mare

Organizatorii arata ca purtarea castii de protectie in timpul competitiei este obligatorie. De asemenea, ei nu isi asuma responsabilitatea pentru accidentari, pagube si pierderi. MTB Maraton Baia Mare are toate aprobarile ocoalelor silvice, insa concursul nu este unul cu circuit inchis. Astfel, concurentii trebuie sa respecte regulile de circulatie atat pe drumurile publice cat si pe cele forestiere. Participantii trebuie sa treaca pe la fiecare punct de control in ordinea specificata de catre organizatori, iar bicicleta nu se poate schimba in timpul competitiei.

Pe de alta parte, daca unul dintre concurenti abandoneaza traseul, acesta este obligat sa anunte organizatorii telefonic sau personal. In concurs sunt acceptate bicicletetele MTB, cu roti de 26” sau 29”. Si cum cei responsabili pentru organizarea evenimentului sunt iubitori de natura, unul dintre punctele regulamentului de participare spune clar ca pe traseu nu se permite aruncarea flacoanelor, ambalajelor sau a altor gunoaie. Risca sa fie descalificati si cei care primesc ajutor din afara competitiei. „Se interzice folosirea autovehiculelor, motocicletelor in scopul ajutarii concurentilor”, arata membrii Asociatiei Club Sportiv „Mad Snails”.

Timp limita pentru parcurgerea traseelor

Bikerii vor avea si un timp limita pentru parcurgerea traseele maratonului. Astfel, traseul hobby de 30 de km trebuie parcurs in cel mult 5 ore, cel de 50 de km – in 8 ore, iar cel de 100 km – in 10 ore. Totodata, daca la una dintre categorii nu se vor inscrie mai mult de 5 concurenti, acestia vor trece la categoria superioara sau inferioara. Ei vor primi diplome pentru categoria la care s-au inscris initial, dar nu li se vor inmana si premii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here