Mormane de gunoaie acopera vestigii vechi de sute de ani din Constanta. Garda de Mediu: Personalul insuficient face imposibila aplicarea amenzilor

Mormane de gunoaie acopera vestigii vechi de sute de ani din Constanta. Garda de Mediu: Personalul insuficient face imposibila aplicarea amenzilor

Centrul istoric al Constantei si Zona Peninsulara s-au transformat din loc de promenada pentru turisti in muzee de gunoaie, unde pot fi fotografiati saci cu resturi menajere si pungi de plastic. Autoritatile, dar si oamenii, distrug prin indiferenta unul dintre cele mai vechi orase, scrie ziarul Cuget Liber, intr-un articol despre mormanele de gunoaie care acopera vestigiile din Constanta.
Semnaleaza-ne cazul din localitatea ta, sesizeaza autoritatile locale, trimite-ne fotografii si filmulete si le vom publica in cadrul campaniei.
Cea mai buna contributie va fi premiata la sfarsitul campaniei cu o bicicleta
Schele vechi, putrezite, care stau sa cada, resturi menajere la colt de alee, locuri virane acoperite cu gunoaie – asa arata centrul istoric al Constantei. Dincolo de dezinteresul vadit al autoritatilor vizavi de aceasta zona cu istorie, vina nu apartine numai lor. In mare parte, gunoaiele sunt aruncate la intamplare tot de locatarii cartierului. Aici insa ar trebui sa intervina din nou puterea autoritatilor, care sa-i sanctioneze pe cei care comit astfel de ilegalitati, scrie Cuget Liber.
Fotografiile sunt realizate in zona Peninsulara a Constantei, considerata centrul istoric al orasului. Ruinele din imagini fac parte din cetatea Tomis, la 100 de metri de faleza Modern.

Potrivit publicatiei, Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu, desi are astfel de atributii, nu a aplicat, pana in prezent, nicio amenda in acest sens. Potrivit directorului coordonator al institutiei, Vasile Petro, amenzile s-au marit considerabil din luna martie, ajungand de la 600-1.000 lei la 1.000-3.000 lei, insa personalul insuficient de care dispune Garda de Mediu face imposibila aplicarea lor. In plus, comisarii se plang ca nu au instrumente cu care sa probeze contraventia, cum ar fi aparate de fotografiat sau de filmat.

In conditiile in care nu voluntariatul de o zi rezolva problema curateniei, ci o actiune constanta din partea autoritatilor, incremenirea acestora in pasivitate nu face decat sa agraveze starea de fapt. Doar presiunea publica le-ar putea insa determina sa ia atitudine.

HotNews.ro va publica pe tot parcursul lunii aprilie poze, filme, sesizari de la cititori si articole realizate in parteneriat cu mai multe publicatii locale. Cea mai buna si eficienta contributie de la cititori va fi premiata la sfarsitul campaniei cu o bicicleta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *