Barza comisarilor de mediu din Maramures a ratat startul in salbaticie

Barza comisarilor de mediu din Maramures a ratat startul in salbaticie

Urmarita de ghinion este barza infiata de comisarii Garzii de Mediu Maramures. Pasarea, care peste iarna a stat cu chirie in Gradina Zoologica din Baia Mare, ar fi trebuit sa isi recapete azi, 27 aprilie, libertatea, insa comisarii de mediu s-au vazut nevoiti sa o interneze in spital, pentru ca pe drumul spre locul eliberarii si-a rupt o aripa.

Comisarii Garzii de Mediu Msaramures s-au trezit, in toamna anului trecut, “taticii” unui pui de barza care nu a mai putut sa plece spre tarile calde impreuna cu stolul pentru ca a cazut din cuib si s-a ranit la un picior. Un maramuresean milos a gasit pasarea si a dus-o la Garda de Mediu, nestiind ce sa-i faca. Angajatii institutiei, cum nu puteau sa ii amenajeze cuib in vreun birou, au dat-o in grija la gradina zoologica, unde a stat pana acum.

Azi dimineata, comisarii de mediu si-au propus sa o elibereze in natura, astfel incat s-au imbarcat intr-o masina, au luat pasarea din cusca si s-au indreptat spre padurea de la Fersig, unde in aceasta perioada sunt numeroase familii de berze. Pe drum, animalul nu a avut stare si a reusit sa-si rupa o aripa, drept pentru care a fost dusa inapoi la Gradina Zoologica Baia Mare pana se va insanatosi.

“Barza e din Pribilesti, a fost un pui ce a cazut in curtea unui om si n-a putut zbura. A stat in Gradina Zoologica, am incercat s-o eliberam in padurea de la Fersig pentru ca e o zona propice, cu multe zone umede, este si o colnie de starci, sunt surse de hrana. Nu am reusit… O ducem inapoi si asteptam sa se intremeze”, a declarat Calin Ardelean, comisar al Garzii de Mediu.

Barza comisarilor de mediu din Maramures a ramas in grija veterinarilor de la gradina zoologia. Angajatii garzii spera insa ca in urmatoarele saptamani sa o poata reda salbaticiei si chiar sa o ajute sa isi regaseasca familia, mai ales ca se spune ca aceste pasari revin din Africa chiar in cuibul parasit inainte de migrare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,541FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente