Namol cu borhot pentru fertilizarea Splaiulului Crisanei din Oradea

Namol cu borhot pentru fertilizarea Splaiulului Crisanei

Seful Comisariatul Judetean Bihor al Garzii de Mediu, Calin Mocan, ne-a confirmat luni ca in ultimele zile a investigat personal sursa poluarii olfactive, dupa ce a simtit pe timp de ploaie miros greu si in curtea locuintei sale aflata in centrul Oradiei.
„Pana cand SC Zaharul nu va reusi sa-si pompeze spre Statia de Epurare tot borhotul ramas din ultima campanie de prelucrare, nu se poate arunca toata vina pe SC Nutripork. Cetatenilor neavizati le e greu sa discearna intre mirosul de borhot si cel de dejectii animale, fiindca ambele mirosuri sunt grele. De notat ca in urma cu doua saptamani am fost sesizati de doua asociatii de proprietari de pe Splaiul Crisanei ca nu mai pot suporta mirosul. La fata locului am stabilit ca tocmai Primaria a dus cateva camioane cu namol rezultat de la SC Zaharul ca sa fertilizeze zona inierbata de pe digul Crisului Repede. Si atunci, cum sa nu duhnesca?”, ne-a declarat Calin Mocan.
Reamintim, in urma controlului efectuat in primavara de o Comisie inter-institutionala, ambii agenti economici au fost amendati si somati sa ia masurile de rigoare pentru a stopa emanatiile spre oras.
In plus, la propunerea comisiei inter-institutionale, Agentia Regionala pentru Protectia Mediului (ARPM) Cluj Napoca a impus in cazul firmei Nutripork reluarea documentatiei pentru obtinerea Autorizatiei integrate de mediu, fara de care nu poate functiona.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,343FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente