Narcisele din Salaj, protejate pe bani europeni

0
606

Rezervatia naturala Racas-Hida din judetul Salaj va beneficia de un plan de management realizat de Agentia pentru Protectia Mediului, care va fi finantat din bani europeni. In aceasta arie naturala protejata vor fi plantate paduri de stejar cu carpen, menite sa protejeze „Poiana cu narcise”, socotita monument al naturii.
narcise
Rezervatia are o suprafata de 120 de hectare, aflandu-se in domeniul public, cat si privat, si a fost inclusa, in anul 2008, in reteaua de arii naturale protejate, tocmai pentru a beneficia de fonduri europene.

In cadrul acestui sit, se remarca „Poiana cu narcise”, pentru conservarea careia se vor planta paduri de stejar cu carpen, ce au un rol foarte important in conservarea narciselor din zona.

Padurile de carpen contribuie si la drenarea naturala a luncilor, cat si la mentinerea unui grad ridicat de umiditate a solului si a aerului.

Valoarea proiectului este de aproximativ 200.000 de euro, bani care vor fi primiti de la Uniunea Europeana, iar pentru elaborarea acestuia au fost facute de catre specialisti studii aprofundate in legatura cu flora si fauna din zona.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.