Nemirschi: 40% din zonele inundabile din Romania au ramas neprotejate

  0
  342

  Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ca a anuntat guvernul ca 40% din zonele inundabile din Romania au ramas neprotejate, una dintre probleme fiind insuficienta fondurilor alocate.nemirschi

  „Ministerul Mediului a ramas cu pana in 200 milioane lei pentru toata Romania pentru toate problemele. (…) Am spus in Guvern ca avem o problema cu inchiderea breselor. Au ramas 40% din zonele inudabile din Romania neprotejate. Probabil domnul Puscas va merge la Comisia Europeana pentru a solicita bani pentru rezolvarea acestei probleme”, a spus Nemirschi.

  Luni, la finalul sedintei Coalitiei, vicepresedintele PD-L, Gheorghe Flutur, declara ca printre subiectele abordate s-au numarat si datoriile de la inundatiile din anii trecuti.

  „Sunt multe comunitati locale care au datorii in urma distrugerilor care au fost la inundatii in perioada trecuta, dar si grabirea programului operational sectorial pe Mediu, pentru ca are in vedere acest program, alocarea de resurse pentru a preveni alte inundatii in Romania (…) S-a cerut mai exact gasirea unor solutii pentru datorii in anumite zone si ministerul Mediului are inca de refacut unele diguri, lucrari care trebuie grabite si datorii ale unor comunitati locale care au de platit inca bani pentru lucrarile pe care le-au executat. Deci s-a cerut ministerului de Finante gasirea unor solutii pentru achitarea acestor datorii”, spunea Flutur.

  Ministrul Mediului a precizat ca in judetul Suceava ar mai fi nevoie de 6 milioane lei.

  „Domnul Flutur nu a primit destui bani pentru ce are nevoie acolo, in Suceava. El mai are nevoie de 6 milioane lei, dar eu am nevoie de bani si in alte judete”, a adaugat Nemirschi.

  Romania poate primi 329 milioane euro prin POS Mediu in perioada 2007-2013, pentru proiecte privind prevenirea inundatiilor si stoparea eroziunii zonei costiere in zona litoralului Marii Negre.

  Sursa: Realitatea TV

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.