Nemtii reinventeaza eco-turismul cazandu-si oaspetii direct in grajd alaturi de vite si purcei!

    Parteneriat transfrontalier strategic pentru turism durabil la Dun?rea de Jos
    Nemtii reinventeaza eco-turismul!
    Nemtii reinventeaza eco-turismul!

    Nemtii reinventeaza eco-turismul cazandu-si oaspetii direct in grajd alaturi de vite si purcei!

    In Germania, fermierii au inventat de cativa ani o forma extrema de ecoturism, unde clientii pot beneficia de servicii a la paysanne, dormind direct pe paie proaspete in imediata vecinatate a animalelor de ferma si bucurandu-se de aerul tare si inviorator din zona rurala.

    In mod deloc surprinzator, oferta nemtilor a atras foarte multi turisti, atat straini cat si autohtoni, multe persoane care nu au experimentat niciodata traiul la o ferma fiind curioase sa traiasca pe viu o astfel de experienta inedita, foarte convenabila mai ales in ce priveste tarifele practicate de intreprinzatorii germani.

    Fermierii din Germania au dat astfel lovitura si in domeniul turismului, ei transformand fara mari investitii hambarele, silozurile si chiar grajdurile lor in „case de vacanta”, in unele locatii existand si conditii mai apropiate de civlizatie, iar in altele atmosfera fiind foarte realistica, respectiv turistii trebuind sa isi aduca de acasa atat obiectele de igiena personala cat si prosoape, saci de dormit si alte asemenea obiecte necesare.

    Nemtii care gazduiesc astfel de „hoteluri” rurale pot caza pana la 30-40 de oaspeti odata in hambarele lor pline cu paie curate si separeuri destinate unei persoane sau chiar unei intregi familii, iar la cerere se ofera si mesele principale ale zilei, desigur contracost. Se percep astfel aproximativ 15-20 de euro pe zi de persoana, iar afacerea infloreste de la o zi la alta.

    Turistii foarte mofturosi pot primi, tot la cerere, cazare in toata regula, in camere tip motel, dar acestia nu sunt foarte multi, restul preferand sa doarma macar 1-2 nopti in hambar, pe paiele proaspete, chiar si atunci cand la nici 10 metri de ei sunt cazate si animale de ferma precum vacile, caprele sau gainile.

    Exista si fermieri mai „ingeniosi” care ofera cazare sub cerul deschis, in mijlocul culturilor lor de cereale, si aici cererea clientilor fiind mare, si de asemenea mai exista posibilitatea petrecerii lunii de miere direct pe paie, multe cupluri simtindu-se astfel mai aproape de natura si ceva mai plini de pasiune decat daca si-ar petrece luna de miere la un hotel de 5 stele.

    Din fericire, toaletele sunt construite dupa standarde moderne, acestea fiind amplasate in trailere mobile si putand fi folosite fara grija in conditii decente de igiena, iar pentru baie fermierii pot oferi fie camere de dus clasice, fie dusuri rustice amenajate ad-hoc prin livezile lor sau pe undeva in curte. Si in aceasta situatie, turistii trebuie sa isi aduca samponul si sapunul de acasa.

    Astfel de oferte turistice inedite pot fi gasite de catre doritorii din Romania direct pe Internet, fara a mai apela la agentiile de turism, entuziasmatii ecoturismului putand sa isi faca rezervari telefonice sau online pentru intervale mai mici sau mai mari de vreme, costurile unei asemenea vacante fiind, inca o data, foarte convenabile pentru toate buzunarele.

    Nu va petreceti totusi concediul de iarna pe acolo, dar profitati de anotimpul calduros si mergeti sa dormiti in paie cu animalele pentru ca e totusi vorba despre Germania si, cine stie, poate asa va gasiti si un loc de munca chiar la ferma unde veti fi cazati pe durata vacantelor voastre de vara.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *