Nemultumirile unui reclamant de eficienta Garzii Nationale de Mediu

Locuiesc de aroape 4 ani langa parcul unde se afla Manastirea Plumbuita, care de aproape jumatate de an a inceput sa prinda un aspect comercial. Au fost taiate buruienile, au fost montate bancute si asfaltate alei…VIN ALEGERILE!!!!

Aici este si lacul care nu stiu exact cum se numeste, presupun ca Plumbuita. Acest lac este dat in administrare unui individ care in fiecare an il umple de peste, iar pe tot timpul verii se pescuieste contra cost ca in orice balta amenajata.

Acum aproximativ doua saptamani am iesit dimineata in parc cu catelul din dotare, mare amator de balaceala, si spre surprinderea mea am remarcat o gramada de spesti morti chiar in zona de acces spre apa. Initial nu mi-am dat seama de amploarea pe care o avea, am crezut ca au murit cativa, cine stie de ce…. Plimbandu-ma de-a lungul lacului am remarcat un banc imens care plutea pe suprafata apei undeva pe la mijlocul lacului, iar cand te apropiai apa emana un miros foarte greu si intepator si nu ma refer la mirosul uzual de balta imputita cu care deja m-am obisnuit.

Ca orice cetatean ingrijorat, am ajuns acasa si am incercat sa anunt pe cineva…. pe cine??? Nu am reusit sa aflu cine se ocupa de accidentele de mediu asa ca am trimis mail la cele 3 institutii posibil interesate: Ministerul Mediului, Garda de Mediu si Institutul de Cercetare si Protectie a Mediului.

In cateva ore am primit de la minister un raspuns politicos in care ma informau ca au redirectionat sesizarea mea catre organele abilitate si imi multumesc. Am asteptat un raspuns din partea „organului” nu am primit asa ca mi-am luat gandul.

Astazi, dupa mai bine de doua saptamani, primesc mail de la Garda de Mediu – Comisariatul Municipiului Bucuresti in care eram instiintata „Urmare sesizarii dvs., inregistrata la GNM-CB sub nr 1008/09.04.2008 prin care reclamati faptul ca pe Lacul Plumbuita sunt pesti morti va comunicam ca, in urma controlului efectuat cu reprezentantii Politiei Comunitare Sector 2-Directia Protectia Mediului in data de 10.04. 2008, nu s-au constatat pesti morti pe luciul de apa al lacului iar locuitorii din zona au declarat ca nici in zilele precedente nu au observat pesti morti pe lac”. Mai simplu spus cucoana esti nebuna si ai vedenii.

In mail-ul pe care l-am trimis initial le sugerasem sa se miste repede pentru ca fiind totusi o balta privata, administratorul probabil va curata lacul de pestii morti, dar asta e… Probabil ca sunt scumpi reactivii de nu au luat o proba sa vada asa preventiv daca e sau nu ceva in neregula.

Oricum m-am decis ca data viitoare, si din pacate sunt convinsa ca va fi o data viitoare, voi anunta adevaratele organe abilitate: ProTv si Antena1, sa vad daca si atunci vor spune ca nu e nimic in neregula.

De ce imi pare sincer rau este de faptul ca inconstienta si lipsa lor de profesionalism va duce cu siguranta la imbolnavirea unor oameni de buna credinta. Cei care vor plati sa pescuiasca intr-un lac care cu siguranta a fost poluat cu ceva, cei care in inconstienta lor vor face baie la vara.

Controlul efectuat de Politia Comunitara a sectorului 2, aceeasi politie comunitara care se repede cu amenzi in proprietarii de caini, dar care nu deschide tarcul pentru animale, acesta fiind folosit ca targ duminica si in rest sta cu lacat pe el fiind „proprietatea” doamnei care administreaza targul si care din spusele ei este ruda cu primaru” si prietena cu unul din baietii cuminti ai Bucurestiului, in fata caruia politia nu sufla, aceeasi politie comunitara care permite accesul in parc cu masina, scuter, cisterne – ce valoare are? Sincer, pentru mine, raspunsul lor nu valoreaza absolut nimic si m-am convins inca odata, de parca ar mai fi fost nevoie, ca sectorul 2 este stat in stat.

Vin alegerile…. in sectorul 2 probabil ca iesi acelasi primar care da mici si tuica, dar in rest nimic.

Articol de Anca Gutt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *