Array

Netanyahu: In fata problemei nucleare iraniene Israelul nu poate, in niciun caz, sa-si abandoneze soarta in mainile altor state

Netanyahu: In fata problemei nucleare iraniene Israelul nu poate, in niciun caz, sa-si abandoneze soarta in mainile altor state
Netanyahu: In fata problemei nucleare iraniene Israelul nu poate, in niciun caz, sa-si abandoneze soarta in mainile altor state

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a afirmat duminica ca Israelul nu poate in niciun caz “sa-si abandoneze soarta in mainile altor state”, chiar si ale “celor mai buni prieteni”, in fata problemei nucleare iraniene, in cadrul deschiderii comemorarii anuale a Shoah, relateaza AFP.

“Apreciem eforturile comunitatii internationale pentru oprirea programului nuclear al Iranului, insa nu vom abandona in niciun moment soarta noastra in mainile altor state, chiar daca acestea sunt cei mai buni prieteni ai nostri”, a declarat Netanyahu in cursul unui discurs la Ierusalim inainte de comemorarea genocidului comis in cel de-al Doilea Razboi Mondial asupra evreilor.

In cadrul vizitei sale in regiune luna trecuta, presedintele american Barack Obama a promis Israelului ca “va face ce (trebuie)” pentru a impiedica Iranul sa obtina arma nucleara.

“Ce s-a schimbat dupa Shoah este determinarea si capacitatea noastra de a ne apara cu propriile noastre forte”, a insistat premierul israelian.

Netanyahu a reafirmat ca “Iranul proclama deschis intentia sa de a distruge statul Israel iar aceasta tara se va folosi de toate mijloacele posibile pentru a atinge acest obiectiv”.

“Israelul, afirma liderii iranieni, este «o tumoare canceroasa care trebuie extirpata» din Orientul Mijlociu. Ura criminala impotriva poporului evreu nu a disparut din lume, doar si-a schimbat fata, a devenit o ura cirminala impotriva statului Israel”, a acuzat Netanyahu in cadrul unei ceremonii organizate in fiecare an la Yad Vashem, memorialul Holocaustului de la Ierusalim.

La randul sau, presedintele israelian Shimon Peres a denuntat liderii iranieni care “neaga deschis existenta Shoah si ne ameninta cu un altul”.

Evocand antisemitismul din statele europene, presedintele Peres a adaugat ca “din cea mai mare rusine a noastra, unii nu au invatat nimic”. “Crizele sunt din nou exploatate pentru a crea noi partide naziste, ridicole insa periculoase”, a declarat acesta.

Comemorarea “Yom HaShoah” (ziua Shoah) a inceput duminica seara in Israel in prezenta principalilor lideri israelieni.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,554FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente